Josipović: “Stožeru nije stalo ni do Vukovara ni do pijeteta”

Nakon što im je Stožer za obranu hrvatskog Vukovara fizički prepriječio put i onemogućio da krenu prema Ovčari kako državni vrh predvođen Ivom Josipovićem, predsjednikom RH, Josipom Lekom, predsjednikom Sabora i Zoranom Milanovićem, premijerom automobilima se zaputio prema groblju.

Tri čelna čovjeka nisu grila nezadovoljstvo s diverzijom koja se dogodila u Vukovaru.

‘U želji da svi zajedno odamo počast stradalima Vukovara na neki način smo spriječeni organiziranom opstrukcijom. Ova opstrukcija pokazatelj je onih koji su je organizirali, da im nije stalo ni do Vukovara ni do pijeteta. Pijetet je u našim srcima i on postoji bez obzira na one koji su učinili da se Hrvatska danas razjedini. Upravo zato što je danas dan pijeteta, mi nećemo inzistirati, jer bi inzistiranje značilo da se inatimo. A inaćenje u ovo vrijeme nikome ne treba, pogotovo u vrijeme kad se mora imati osjećaj i poštovanje prema braniteljima. Vukovar je u našim srcima i mi ćemo svim žrtvama odati poštovanje’, rekao je Josipović.

Prvi čovjek Sabora Josip Leko nije smatar da je podjela u Vukovaru napravljena iz dnevno- političkih razloga,

‘Vukovar simbol pomirenja hrvatskog naroda i društva i bio je i ostat će, bez obzira tko iz dnevno političkih potreba radi ove podjele. Meni je žao što ne možemo položiti vijence i na taj način se zahvaliti braniteljima i stradalnicima, ali vremena su takva, proći će i ovo. Bit će bolje i Vukovaru i Hrvatskoj’, istaknuo je Leko.

Za premijera Milanovića sve što se dogodilo bilo je očekivano.

‘Ovome se nitko niti kani niti se kanio suprotstaviti. Tko god to želi na ovakav način organizirati, a u stanju je okupiti ovakav broj ljudi, to može napraviti. Na silu nećemo na groblje, jer na silu ne ide. To ne dolazi u obzir, nikome nije ni palo na pamet, a na ovakav način nećemo. Ovo za mene nije utakmica. Neka igraju sami’ , zaključio je premijer Milanović.

U koloni koju je oformio Stožer bili su i čelni ljudi HDZ-a. Tomislav Karamarko, predsjednik te stranke naveo je kako on nije vidio dvije kolone već samo jednu sastavljenu od građana od Vukovara do Dubrovnika.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...