Kako se uvijek probuditi odmoran i svjež?

U slučaju da spadate u one koji se bude teško, umorni su i osjećaju se kao da ih je netko tukao cijelu noć, trebali bi malo više pažnje posvetiti svome snu. Kao i u svemu ostalome u životu, priprema je ključna, pa evo nekoliko savjeta kako se probuditi svježi i odmorni.

Za početak, najspominjaniji savjet što se tiče kvalitetnog sna – uvijek idite u krevet u približno isto vrijeme. Uvedite malo discipline, idite spavati i dižite se u isto vrijeme i već za par dana bit će vam puno lakše ujutro. Naravno, potrudite se da odspavate barem sedam sati kako biste tijelu dali dovoljno vremena za odmor.

Prije spavanja treba odmoriti oči, pa je dobro barem pola sata prije odlaska u krevet pogasiti sve ekrane po kući, od televizora i računala do mobitela i tableta. Prigušite svjetlo i prolistajte knjigu ili novine.

Također, izbjegavanje kave i alkohola dobar je recept za kvalitetan san, a i zaspat ćete bez problema. Ako baš morate nešto popiti, a da nije voda, napravite si čaj.

I neke jutarnje aktivnosti utječu na kvalitetu sna, pa je tako dokazano da je jutarnje vježbanje pravi put prema dobrom snu, a i lakše ćete započeti novi dan nakon što se malo oznojite. Nakon toga u tuš i dan pred vama postat će puno ljepši i lakše ćete ga savladati.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...