Leo Bavdek – najmlađi plivač A finala!

Nema tjedna da nam iz plivačkih sportskih voda ne stigne u Krševanov, ili Donatov ako vam je draže, metropolis,poneka lijepa informacija. Eto, takva jedna došla je iz Zagreba.

Na zatvorenom bazenu SRC Mladost održan je, naime, tradicionalni 41. po redu Međunarodni miting “Mladost 2013”. U iznimno jakoj konkurenciji 480 natjecatelja iz 44 plivačka kluba i niza reprezentativaca iz Hrvatske, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Srbije i Grčke, nastupili su s odličnim rezultatima i mladi članovi PK Jadera.

Natjecatelji su bili podijeljeni u tri kategorije. Prva kategorija bila je najstarija, otvorenog tipa, druga juniorska, a treća mlađe juniorska. Juniori su plivali u godištu 96/97., a juniorke u 98/99. godištu, mlađi juniori plivali su u godištu ’98. i mlađi, a plivačice u godištu ’00. i mlađi naraštaj.

U jutarnjem dijelu sve discipline plivale su se uobičajeno kao kvalifikacije, a popodnevne kao finalne trke za A odličja,

– Prezadovoljni smo plasmanima i onim što su dečki i cure pokazali na prestižnom nadmetanju u metropoli. S obzirom na jaku konkurenciju na ovom mitingu nije bilo lako izboriti svoje mjesto za popodnevne finalne trke, ali unatoč tome naši plivači su postigli ogroman uspjeh, tvrdi ne bez ponosa trener i voditelj ekipe, prof. Marijan Čulina.

Najuspješniji je bio Leo Bavdek (’99) koji je ujedno bio najmlađi i jedini plivač 1999. godišta na cijelom natjecanju koji je plivao u A finalu mitinga. Posebno veseli što je finale plivao u najtežoj disciplini 400m mješovito i pritom se s vremenom 4:46.83 plasirao na visoko 7. mjesto u apsolutnom poretku ostavivši iza sebe i sedam godina starija i poznatija plivačka imena. U kategoriji ml. juniora to vrijeme mu je osiguralo zlatnu medalju turnira.

Istog dana disciplinu 100m mješovito je u jutarnjim kvalifikacijama isplivao za 1:03.61. Tim vremenom u ovoj disciplini kao jedini plivač 99-tog godišta plasirao u juniorsko B finale gdje je posljepodne istu dionicu isplivao za 1:02.89 i osvojio brončanu kolajnu natjecanja.

Drugog dana nu jutarnjim kvalifikacijama plivao je discipline 200m slobodno (1:59.09) i 200m mješovito (2:17.13), u obje se plasirao za popodnevna B finala. U finalnoj trci 200m slobodno je isplivao za 1:57.44, a 200m mješovito s vremenom 2:16.90, završivši oba puta plasmanima na 4. poziciji internacionalnog skupa.

Budući da je na Mladost otišao iz punog treninga, plasmaan u 1 A i 3 B finala, jedna zlatna i jedna brončana medalja, na ovako jakom natjecanju su više su nego zadovoljavajući plasmani iznimno darovitog mladca.

Za još jednu brončanu medalju se izborila i talentirana juniorka Dora Hrboka (00) koja se u jutarnjoj kvalifikacijskoj trci 50m leđno (35.89) izborila za C finale dok je brončanu medalju osvojila s vremenom 35.67.

Za C finala su se izborile i Marija Šalina (00) u disciplini 100m leđno (1:14.20) koja se u popodnevnoj trci s vremenom 1:13.54 plasirala na 8. mjesto, ali i Morena Surać (00) u disciplini 50m leptir (37.75)

Ekipa koja je nastupila na natjecanju: Leo Bavdek, Mija Curiš, Dora Hrboka, Morena Surać, Marija Šalina.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...