Linić: “Ne odustajemo od poreza na nekretnine makar izgubili izbore!”

Ministar financija Slavko Linić u intervjuu za Večernji list otkriva prve reakcije iz Bruxellesa gdje je predstavio prijedlog državnog proračuna za 2014. Govoreći o zahtjevima Komisije ministar kaže da nam treba racionalniji sustav, stabilizacija izdataka u socijalnoj politici. Komentirajući kritike stručnjaka ministar je poručio:

– Stručna javnost me stalno razočarava, kakav je njezin doprinos dizanju gospodarstva? Kaže li što bi i kako trebalo? Kad sam rekao, smanjit ćemo pritisak na cijenu rada i uvesti porez na nekretnine, odmah je skočila. Bogati smo i imamo imovinu koja je izvan funkcije i kada mi to predložimo, svi šute. Stručnjaci gledaju svoj interes. Znanstvena zajednica odupire se i predstečajnim nagodbama. Nitko ne želi reforme. A mi smo morali naći rješenje da izbjegnemo stečajeve koji traju po 15 godina. (…)

Na pitanje je li spreman gurati porez na nekretnine u zadnjoj godini mandata i po cijenu gubitka izbora, ministar je odgovorio: Interes Hrvatske ispred je interesa SDP-a, mi smo i u vladi Ivice Račana do zadnjeg dana provodili reforme i borili se, ali pojavio se lijepi Sanader, svašta obećao i pokupio birače. Karamarko nije tako lijep kao Sanader, a ni rejting mu nije značajan.

 

Cijeli intervju s ministrom Linićem pročitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista u ponedjeljak…

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...