Linić: “Veće opterećenje građana više nije moguće!”

Hrvatska u idućih nekoliko godina planira konsolidirati javne financije bez pomoći MMF-a, izjavio je za ministar financija Slavko Linić odbacivši opciju mogućeg aranžmana s MMF-om.

Slavko Linić u Bruxellesu sudjeluje na redovitom mjesečnom sastanku ministara financija zemalja članica EU-a. Komisija je objavila izvješće o Hrvatskoj i najavila da će do kraja ove godine predložiti Vijeću EU-a ulazak Hrvatske u proceduru prekomjernog deficita (EDP), budući da je manjak u hrvatskom državnom proračunu znatno iznad dopuštenih tri posto, 5% u 2012. a javni dug će sljedeće godine prijeći 60% BDP-a.

”Hrvatska vlada će zbog ulaska u Postupak prekomjernog deficita (EDP) do siječnja sljedeće godine pripremiti niz mjera, koje će prije svega biti okrenute pokretanju investicijskog ciklusa i dugoročnoj stabilizaciji proračunskih rashod, ali ne na štetu građana”, kazao je u Linić.

 

‘Građani su dovoljno siromašni’

Na upit kako će najavljene mjere utjecati na građane, Linić je rekao kako je i Komisija svjesna da su ”građani ionako dovoljno siromašni i da su zaista u teškom položaju”, piše HRT.

”Uz to što imamo probleme u proračunu, mi smo se u posljednje dvije godine odricali za potrebe gospodarstva, za konkuretnost gospodarstva, ali više nema prostora za to i svjesni smo toga da veće opterećenje građana više nije moguće”, rekao je Linić.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...