M SAN proizveo prvi hrvatski pametni mobitel

Vivas Point

Najveći hrvatski proizvođač računala, M SAN grupa u prodaju je bez pompe pustila dugonajavljivani, vlastiti smartphone, doznaje Poslovni dnevnik.

M SAN-ov pametni mobitel prodaje se pod brendom Vivax Point. Dolazi u dvije verzije: X40 s ekranom od 4 inča i X45 od 4,5 inča. Obje verzije pogonjene su najnovijim Androidom 4.2 i s podrškom za dvije SIM kartice.

Mobitele smo otkrili u dvije trgovine, gdje se prodaju po cijenama od 699 i 899 kuna, iz čega se može zaključiti da ciljaju na srednji i niži segment tržišta.

U M SAN-u objašnjavaju da nemaju komentara prije službenog predstavljanja najavljenog za 3. prosinca. Prema istraživanju agencije IDC Adriatics, prodaja pametnih mobitela i tableta najbrže jerastući dio domaćeg IT tržišta. Lani je samo smartphonea prodano za 859,5 milijuna kuna.

M SAN je u razvoj smartphonea krenuo nakon što je u listopadu izbacio na tržište prvi hrvatski tablet Vivax TPC-7120. U siječnju je kompanija potvrdila da radi na prvom hrvatskom smartphoneu. No, u međuvremenu su svoje modele predstavili HG Spot i Hangar 18. I dok konkurencija u Hrvatskoj pozdravlja potez M SAN-a, u Srbiji je najveći konkurent ComTrade početkom studenog otvorio pregovore s Intelom kako bi ispitao mogućnost da na tamošnje tržište plasira smartphone i tablete pod vlastitim imenom, navodno brendom Tesla.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...