Mališani u novim prostorima

Napokon. Nakon pustih peripetija, ‘hoće/hoću- neće/neću’, Dječji vrtić “Smješko” započeo je s radom u Viru, u prostorima novoizgrađenog objekta u Ulici Franje Tuđmana.

Djecu i njihove roditelje na ulazu u novoizgrađeni objet dočekali su i pozdravili načelnik Općine Kristijan Kapović i zamjenik predsjednika Općinskog vijeća Veseljko Orlić.

Tom prilikom načelnik Kapović i ravnateljica “Smješka” Jagoda Radović održali su prigodne pozdravne govore, u prisutnosti mališana i njihovih roditelja.

Ravnateljica je uz dobrodošlicu malenima, naročito istaknula zadovoljstvo konačnim početkom rada u novim prostorima.

Pri tome je dodala kako su i članovi komisija za inspekcijski nadzor, a pred izdavanje potrebnih rješenja za nastavk djelovanja vrtića, potvrdili da se doista radi o moderno opremljenom  objektu koji pruža najbolje uvjete za kvalitetan pedagoški rad.

Načelnik je pak dodao kako s radom započinje dječji vrtić koji je trenutno najmoderniji takav objekt u Zadarskoj županiji. Nadalje je okupljenim roditeljima i predstavnicima medija pojasnio kako je usluga dječjeg vrtića potpuno besplatna i da sav boravak djece u vrtiću financira Općina.

Općina Vir godišnje za rad vrtića izdvaja ukupno 2.5 milijuna kuna, kazao je Kapović i povukao paralelu s drugim  općinskim i gradskim središtima u našem okruženju gdje roditelji sufinanciraju boravak djece u vrtićima.

Kao primjer treba istaknuti kako se u obližnjem Zadru boravak djece naplaćuje po 700 kuna mjesečno plus troškovi prehrane, a uz dodatne programe, učenje stranih jezika, tjelesni ili glazbeni odgoj, i 900 kuna plus prehrana.

Pored toga načelnik je najavio i dodatne sadržaje, kao što su učenje stranih jezika i tjelesni odgoj, a što će također biti financirano iz proračuna.

Kapović nije propustio istaknuti kako, osim besplatnog vrtića, Općina Vir pruža i druge povoljnosti najmlađima i to od besplatnih udžbenika za osnovnoškolce i srednjoškolce do stipendija redovitim i uspješnim studentima.

Treba ulagati u mlade i poticati izvrsnost, naglasio je pri kraju svog govora načelnik Kapović.

Novi prostori dječjeg vrtića čine tri prostorije za boravak djece, svaka sa sanitarnim čvorom i garderobom, potom multimedijalna dvorana, ured za zaposlenike, kuhinja i vanjsko igrališto sa uobičajenim spravama.

Rad s djecom izvodit će se u tri skupine radnim danom u vremenu od 6:30 do 16:30, odnosno po programu cjelodnevnog boravka za koji postoji suglasnost nadležnog ministarstva. Trenutno je u vrtić upisano 68 djece, maksimalno 72, za koje brine šest odgajateljica, kuharica, spremačica, administrator i ravnateljica. Za djecu će u vrtiću svaki dan biti pripremljena tri obroka.

Inače, u polivalentan objekt, u kojem se pored dječjeg vrtića nalazi i ambulanta, ukupno je uloženo 6.5 milijuna kuna, uključujući PDV, pri čemu je 1.5 milijuna kuna sredstava iz proračuna RH za dio objekta u kojem se nalazi ambulanta, a ostalih 5 milijuna kuna izdvojeno je iz općinskog budžeta.

Podsjetimo, Služba za društvene djelatnosti Ureda državne uprave u Zadarskoj županiji je22. Studenoga izdala rješenje kojim se Dječjem vrtiću “Smješko” odobrava nastavak obavljanja djelatnosti ranoga dječjeg i predškolskog odgoja i naobrazbe, ali i skrbi  u novoizgrađenoj građevini na adresi Franje Tuđmana 27a. Ovime je kompletirana sva potrebna dokumentacija pa je vrtić mogao započeti s radom u novim i suvremeno opremljenim prostorima.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...