Markić: “Odluka Ustavnog suda dokazuje da radimo po zakonu”

Na konferenciji za novinare udruge ‘U ime obitelji’, nakon objave sudaca Ustavnog suda da će se referendum ipak održati, prvo se kratko obratio Krešimir Planinić, odvjetnik udruge.

– Drago mi je i veselim se da mogu pozvati hrvatske građane da 1. 12. izađu na referendum i glasuju žele li da u Ustav uđe tumačenje braka kao zajednice žene i muškarca – rekao je Planinić i dodao kako je tumačenje Ustavnog suda potvrdilo ono što su i oni govorili po tom pitanju.

Zlatko Hasanbegović izrazio je žaljenje i jednu vrstu prosvjeda što su proteklih dana bili izloženi neviđenom medijskom terorizmu.

– Voditeljima inicijative i stotinama tisuća građana podmeću se odvratne laži koje nemaju veze s ničim – kazao je Hasanbegović i pozvao dio medija da prestane širiti laži.

Okupljenima se obratila i Željka Markić koja je kazala kako je odluka Ustavnog suda potvrdila da je inicijativa u posljednjih šest mjeseci napravila sve u skladu sa zakonom te da u referendumskom pitanju nema ništa diskriminatorno.

– Čestitam ustavnim sucima što su izdržali pritiske kakve još nismo vidjeli u Hrvatskoj – kazala je Markić.

Dodala je da kampanju i sve aktivnosti financiraju donacijama. Kazala je i kako su pitali DIP mogu li biti promatrači na referendumu te rekla da su dobili odgovor da mogu promatrati, ali ne mogu biti u odborima.

Markić je istaknula i kako su podatke o donacijama objavili na svojim internetskim stranicama, ali točne brojke nije otkrivala.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...