Nadan Vidošević osumnjičen za udruživanje u zločinačku grupu

Predsjednika Hrvatske gospodarske komore Nadana Vidoševića preuzeo je USKOK, a tijekom dana bit će doveden na ispitivanje zbog sumnje za udruživanje u zločinačku grupu radi počinjenja kaznenog djela.

Dok Vidošević čeka da bude ispitan, na izvanrednoj sjednici Nadzornog i Upravnog odbora Hrvatske gospodarske komore odlučuje se o njegovoj daljnjoj sudbini u HGK.

Naime, Vidošević je uhićen jučer zbog sumnje da je sudjelovao u aferi izvlačenja 32 milijuna kuna iz Komore kojoj je na čelu već 18 godina. Policija je pretresla njegov stan i ured u HGK, nakon čega je odveden u policijski pritvor gdje je i prenoćio.

U istoj aferi prije mjesec dana uhićena je Vidoševićeva najbliža suradnica Zdenka Peternel, pod sumnjom da je od 32 milijuna kuna izvučenih iz HGK čak 28 milijuna zadržala za sebe.

Uz nju je bio pritvoren i jučer pušten dugogodišnji suradnik Komore na marketinškim projektima Davor Komerički. Od svih osumnjičenika na slobodi je ostao jedino Igor Premilovac koji je priznao da je preko fiktivnih tvrtki i računa u inozemstvu izvlačio novac koji je umanjen za proviziju predavao Zdenki Peternel.

Iz ovog slučaja pokrenuta je i istraga za izvlačenje novca iz Hrvatskih autocesta, također preko Premilovčevih tvrtki.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...