Obilježava se Dan Grada!

Zadar danas slavi blagdan Sv. Krševana – Dan grada. Za 12 sati u zadarskom HNK zakazana je svečana sjednica Gradskog vijeća. Na sjednici će se dodijeliti javna priznanja za 2013.godinu, a obilježava se i 20.obljetnica postojanja grada kao jedinice lokalne samouprave.

Tradicionalno, dobitnicima nagrada i grbova uručit će se priznanja, a ove godine Zadar ima još jedan razlog za slavlje.

Dodatni razlog za slavlje je i 20.obljetnica postojanja grada Zadra kao jedinice lokalne samouprave. U tom tonu će biti i svečana sjednica, prezentirati će se presjeku događanja u gradu kroz proteklih 20 godina, rekao je za Radio Zadar, Zvonimir Vrančić.

Javna priznanja grada Zadra dodjeljuju se za izvanredne rezultate, naročite uspjehe i zasluge postignute na najvažnijim područjima života, djela humanosti, plemenitosti i požrtvovnosti. Također, priznanja se dodjeljuju onima koji pokažu nesebičnost i spremnost u promicanju ugleda grada Zadra. Uz takve kriterije, za ovogodišnje laureate izabrani su: prof. dr. Josip Kolanović i gospodin Roman Segarić, koji će primiti priznanje za životno djelo, potom Jurica Milin, akrobatska grupa Krila oluje, Narodni Muzej Zadar, Ivanka Ledenko i Osnovna škola Šime Budinića, kojima će biti uručene nagrade Grada Zadra, dok će Grb Grada Zadra biti uručen gospodinu Krsti Bukviću, društvu Staklo BIM Perica i gospodinu i gospođi Dušku i Nevenki Benini. Odlukom gradonačelnika Grb Grada bit će uručen Luciji Mijolović.

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...