Opačić: “Referendum o ćirilici neće se održati”

Potpredsjednica Vlade i ministrica socijalne politike i mladih Milanka Opačić gostovala je u emisiji ’60 minuta’ na 24sata TV-u. Između ostalog pričala je nadolazećem referendumu i rekla da su u Vladi odlučili ne izaći u javnost sa zajedničkim videom ‘protiv’ jer nisu inicirali referendum pa nisu htjeli ni kolektivno reagirati. Međutim, svatko je reagirao na svoj način.

‘Mi smo znali davno prije da je Hrvatska konzervativna zemlja i da je moguće da jedan ovakav referendum uspije, smatramo da je to korak unatrag i da ćemo Europi pokazati da smo netolerantna država’, rekla je i dodala da nas davanje prava manjinama čini boljima.

Opačić je naglasila da se referendum o ćirilici ne može dopustiti jer bi to doista bio udar na manjinska prava. Na pitanje što ako se prikupi dovoljan broj potpisa, rekla je da je u ovom slučaju situacija ipak drugačija.

‘Preuzeli smo određene međunarodne obveze i tu vrstu neozbiljnosti, toga nema kod nas. Držimo se onoga što je potpisano u ime države i referendumsko pitanje neće dobiti podršku u parlamentu’, rekla je.

Ministrica smatra da se vraćamo unatrag kad se HDZ nađe u oporbi, ali i da je ta stranka jednako neodgovorna i na vlasti, jer tada ne rješavaju probleme, i kad su u oporbi, jer tada se ne mogu pomiriti s tim da su u oporbi.

Kada je u pitanju posvajanje djece od strane istospolnih parova, Opačić je siguran da bi takvi parovi bili jednako dobri i kvalitetni roditelji. Međutim, objasnila je da su djeca koja se posvajaju iz domova istraumatizirana i nakon posvajanja mora se nastaviti s određenim tretmanom, a u ‘ovako netolerantnoj sredini moramo raditi na interesu djece’.

‘Živimo u jednom vrlo konzervativnom društvu u kojem se različitosti ne percipiraju kao bogatstvo’, rekla je.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...