Palestinski mirovni pregovarači podnijeli ostavku

Palestinski predsjednik Mahmud Abas izjavio je da su njegovi mirovni pregovarači podnijeli ostavku zbog nedostatka napretka u pregovorima s Izraelom u kojima je posredovao SAD.

Takav razvoj događaja mogao bi ponovno zaustaviti izraelsko-palestinske pregovore koji su obnovljeni potkraj srpnja, nakon trogodišnjeg zastoja.

U intervjuu za egipatsku televiziju CBC Abas je rekao da će se pregovori nastaviti čak i ako se palestinski pregovarači budu držali svoje odluke. Ili ćemo ih uvjeriti da se vrate ili ćemo sastaviti novi pregovarački tim, rekao je te dodao da će trebati otprilike tjedan dana za obnovu pregovora.

Glavni palestinski pregovarač Saeb Erekat u izjavi za Reuters nije govorio o svojoj ostavci, nego je samo rekao da su pregovori zamrznuti.

Izrael je početkom mjeseca objavio plan o izgradnji dodatnih 3.500 domova za naseljenike na okupiranoj Zapadnoj obali, a Palestinci taj plan smatraju glavnom zaprekom uspjehu pregovora. Tako su u ponedjeljak odbacili bilo kakav prijelazni dogovor s Izraelom.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...