Papa noću bježi iz Vatikana da bi dijelio hranu siromašnima?

Papinski djelitelj milostinje pokrenuo je nagađanja kako Papa noću izlazi iz rezidencije u Vatikanu i pomaže siromasima.

– Ako kažem Papi kako večeras izlazim da pomognem siromašnima, on mi odmah odgovara: ‘Dolazim s tobom’ – rekao je mons. Konrad Krajewski, papinski djelitelj milostinje novinarima u Vatikanu. No nije želio odgovoriti je li Papa zaista s njim usred noći izašao iz Vatikana kako bi dijelio hranu. Rekao je tek kako su odmah shvatili da bi moglo doći do problema sigurnosti jer Papa ni ne pomišlja na neugodnosti koje bi mu se mogle dogoditi usred noći u Rimu. Papa se i inače po gestama, poput ljubljenja bolesnika i pranja nogu delinkventima, razlikuje od svojih prethodnika.

 

‘Papa želi da što više novca ode siromašnima’

Papa mi gotovo svaki dan šalje omotnice s molbama za pomoć na kojima napiše poruku: ‘Ti znaš što treba činiti’. Kad utvrdimo da zahtjevi nisu lažni, župniku šaljemo ček koji on unovči i odnosi pomoć u ime Pape, objašnjava Krajewski te dodaje kako je prošle godine podijeljeno 6500 pomoći vrijedne milijun eura, a ove će godine biti podijeljeno duplo više. Također, otkrio je kako ga Papa upućuje da troši što više novca na siromašne, da ga ne smije ulagati ni zadržavati, piše Večernji list. Njega je Papa ovlastio da u njegovo ime daje novac beskućnicima i potrebitima te da organizira dijeljenje toplih obroka na ulicama Rima, tek nekoliko stotina metara od Vatikana.

Pokoji put mi kaže da je moj posao najljepši, rekao je Krajewski, koji se nakon što je došao u službu skromnog pape Franje, koji se u rodnoj Argentini brinuo o siromasima, odrekao službenog automobila.

U dijeljenje hrane uključili su se i članovi Švicarske garde, koji izvan svojeg radnog vremena dijele pomoć siromašnima.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...