Počela katastarska izmjera u Općini Jasenice

Ravnatelj Državne geodetske uprave (DGU) Danko Markovinović i načelnik općine Jasenice Martin Baričević u četvrtak su kod Masleničkog mosta svečano obilježili početak radova na novoj katastarskoj izmjeri u katastarskoj općini Jasenice.

Riječ je o prvoj fazi katastarske izmjere u općini Jasenice od sveukupno 8.647 hektara površine, a radove izvode splitski Geodetski zavod d. d. i GEO-dana d.o.o.

– Kada riješimo zemljišne knjige, bit ćemo u potpunosti svoj na svome. To će donijeti vrijednost kako obiteljskim domaćinstvima, tako i gospodarstvu, naglasio je ravnatelj Državne geodetske uprave.

Predsjednik Općinskog suda u Benkovcu Ivan Marković naveo je kako upravo zbog neusklađenosti katastra sa stvarnim stanjem i zastarjelosti zemljišnih knjiga, na sudu već godinama postoje neriješeni imovinsko-pravni predmeti.

– Očekujemo značajno smanjenje broja neriješenih predmeta provedbom cjelokupnog postupka. Zbog što veće učinkovitosti osigurati ćemo uredovanje suca savjetnika četiri dana u tjednu, kazao je Marković.

U Zadarskoj županiji dosad je odrađeno 17 katastarskih općina, dok je rješavanje ostalih 11 u tijeku.

– Prema tome smo vodeći u Republici Hrvatskoj na što sam iznimno ponosan, kazao je Nenad Javoran, pročelnik Područnog ureda za katastar Zadar.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...