Počinje se sa stvaranjem ledenog omotača

Na parkiralištu pored crkve Sv. Marije još jučer je riječka tvrtka Velemi započela s montažom konstrukcije gradskog klizališta koje bi u sklopu manifestacije “Đir po gradu” službeno trebalo biti otvoreno na Dan Grada i blagdan sv. Krševana 24. studenog 2013. godine.

– Jučer smo počeli s postavljanjem konstrukcije te bi s tim radovima trebali biti gotovi večeras, odnosno najkasnije sutra. Nakon toga započinjemo s procesom stvaranja ledenog omotača koje će također potrajati par dana, ali u konačnici sve će biti gotovo za svečano otvaranje na Dan Grada, kazao je Ivan Musić, voditelj zadarskog klizališta.

Riječka tvrtka Velemi je putem javnog natječaja kao jedini ponuđač dobila posao postavljanja klizališta i to sporazumom o suradnji s Gradom Zadrom na dvije godine. Posao će ostvarivati u suradnji s Gradom, Obrtničkom komorom i Turističkom zajednicom. Velemi je prva tvrtka u Hrvatskoj specijalizirana za iznajmljivanje i prodaju mobilnih i fiksnih klizališta. Grad će za dvije naredne godine izdvojiti 199 tisuća kuna za spomenuto klizalište u vremenskom periodu od dva zimska mjeseca koliko će zadarsko klizalište ove zime, kao i one protekle poslovati.

Prošle godine, klizalište na Poluotoku bio je pun pogodak s obzirom na to kako Zadrani zapravo nemaju običaj, a vrlo često niti mogućnosti klizanja na ledu. Uz određene ugostiteljske sadržaje zasigurno će i ove godine biti zaslužno za zimski ”šušur” na Poluotoku.Klizalište na parkiralištu Sv. Marije

Iako je protekle godine otvaranje istog otkazivano nekoliko puta zbog toplog vremena, a samim time i nedovoljne kvalitete leda na klizalištu, odnosno otežanog zamrzavanja, iz Velemija ističu kako su ove godine spremni, pa čak i za nešto više temperature. Kao i prošle godine doveli su dodatne jače strojeve za zaleđivanje kako bi se ubrzalo stvaranje kvalitetnog ledenog omotača.

– Sve ide svojim tijekom. Upravo zbog tehničkih problema prošle godine, ovu smo spremniji jer smo dovezli jače strojeve tako da u slučaju i nešto viših temperatura, vjerujem, nećemo imati problema. Dakle, spremni smo na sve vanjske temperaturne uvjete.  U idućih nekoliko dana  trebali bismo postići onu pravu kvalitetu ledenog omotača spremnog i sigurnog za klizanje kada će naše klizalište konačno otvoriti svoja vrata zainteresiranim Zadranima, kazao je Musić.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...