Pokušava li Apple usporiti vaš iPhone? Neki stručnjaci tvrde da to rade namjerno

Moguće je da Apple vaš telefon namjerno pokušava usporiti onda kad se na tržištu pojavi nova verzija telefona, smatra utjecajna kolumnistica koja piše o tehnologiji.

Catherine Rampell, koja piše za New York Times, kazala je da je moguće da Apple novi operativni sustav izgrađuje na način da ispravno može funkcionirati samo s najnovijom verzijom ovog proizvoda.

Dodala je kako je njezin iPhone 4 postao mnogo sporiji kad je ugradila iOS 7 i jedinom ispravnom solucijom joj se činila odluka da kupi iPhone 5.

Rampell je optužila Apple da mu je ponestalo ideja i da pokušava ‘isprati mozak’ mušterijama i uvjeriti ih da moraju kupiti novi iPhone 5S i 5C jer dobro izgledaju.

Teoretičari zavjere već odavno govore kako proizvođači različitih tehničkih proizvoda, od automobila do mikrovalnih pećnica namjerno proizvodima ‘ugrade’ određeni rok trajanja, nakon kojeg su kupci prisiljeni da kupe novi proizvod.

Apple je već ranije bio optuživan da pokušava onemogućiti kupce u tome da poprave svoj stari telefon. Tvrtka je takve prigovore dobila nakon što je na svoje telefone ugradila iznimno čvrste vijke, koji su onemogućavali korisnike da sami otvore telefon i pokušaju ga popraviti.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...