Policija uopće nije testirala silovatelje na alkohol i droge?

Slučaj silovanja maloljetnice na jednoj zadarskoj plaži i dalje je glavna tema u Zadarskoj županiji. Sablažnjeni informacijom da su se petorica u dobi od 16 do 21 godine satima seksualno iživljavali nad 17-godišnjakinjom, sablaznio je Zadrane od kojih mnogi postavljaju pitanje zbog čega je djelo blaže okvalificirano odnosno umjesto silovanja, spolnim odnosom bez pristanka. Takva pitanja se posebno postavljaju nakon verzija prema kojima je maloljetnici ili u piće ubačena droga ili je nenavikla na piće
iskorištena u tom stanju. Kada je maloljetnica s majkom došla rano ujutro prijaviti silovanje evidentirano joj je gotovo jedan promil alkohola, a testiranje na alkohol je napravljeno barem osam sati nakon konzumacije.

S druge strane kod niti jednog od napadača, kako nam je potvrđeno u policiji, nije evidentiran alkohol. U policiji nisu htjeli govoriti o tome jesu li uopće podvrgnuti alkotestu ili su kasnije privedeni, pa se pretpostavljalo da nisu pod utjecajem alkohola. Silovatelji, i to navodno svi su iz jednog sela u zadarskom zaleđu. Tamošnji mještani ne žele komentirati slučaj, i tek tvrde da se radi o mladićima koji dosad nisu bili poznati po kriminalnim radnjama, ali koji su živjeli raskalašenim životom obilazeći noćne klubove.

Policija i dalje istražuje cijeli slučaj, no odbija bilo što komentirati, pa ni potvrditi da je djevojka nakon što je s jednog rođendana navodno došla s automobilom silovatelja odbačena u grmlje na jednoj zadarskoj plaži i da je tamo satima uzaludno dozivala pomoć.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...