Postavljena blagdanska jelka

Počelo je, počelo. Tmuran, hladan dan u jutarnjim urama ponudio nam na pravi način dalmatinski zimski ugođaj. Nije se, međutim, samo metereologija uplela u taj osjećaj. Danas u posljepodnevnim satima stigla je na Poluotok tradicionalna blagdanska jelka. Točno u 15:00 podignuta je Na Narodnom trgu, ispred zgrade gradske uprave, izmamivši naravno poglede i komentare prolaznika i namjernika.

Lijepa je, ali vidjet ćemo kako će to izgledati s ukrasima, ocijenila je ‘na prvu’ Danijela Knežević, a istog su razmišljanja bili Luka Fuzul i Marko Gjergja.

Nekoliko tjedana uoči blagdana poznato je da se događanja u prosincu  neće bitno razlikovati od proteklih godina. Ipak…

Poboljšat ćemo i  kićenje samog grada. Konkretno, osim centralnog bora na Narodnom trgu i svog nakita koji će bit postavljen po ulicama, predviđamo na Trgu Petra Zoranića napraviti adventski vijenac. Na Forumu, uz klizalište, predviđamo okititi sva stabla kako bi ta ionako iznimna lokacija bila dodatno ljepša i privlačnija, dostojna blagdanskog ugođaja, poručio je prije koji dan dogradonačelnik Zvonimir Vrančić ističući da se svim izloženim događanjima na izvjestan način želi doprinijeti životu povijesne jezgre u zimskim mjesecima.kako bi grad i izvan sezone mogao biti privlačan posjetiteljima.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...