Pula lako do bodova s Višnjika!

U petom kolu A1 ženske košarkaške lige,domaće igračice ugostile su ekipu Pule. Susret je završio rezultatom  57:74.
Loša igra Zadranki dovela je Pulu do novih bodova.

Nakon lošeg starta, Zadranke rade seriju 12:0 i prva četvrtina završava rezultatom 20:21.
Nakon 7:53 igre u drugoj četvrtini, slobodnim bacanjima Nikpalj Zadranke dovodi u prvo vodstvo za 24:23, potom opet Nikpalj daje koš za 26:23. Na 1:33 do poluvremena, Marinović pogađa za novo izjednačenje i 34:34, ali koš iz slobodnih bacanja ipak ne zabija.
Osam sekudni do poluvremena Sikirić ne uspijeva izvesti loptu te zadnji napad pripada Puljankama koje ga, na sreću domaćih, ne iskorištavaju. U drugom dijelu prve koševe u nastavku postiže Bedalov za 34:42, a nakon pet minuta igre na semaforu je 38:48. Borba se nastavlja na obje strane, ali svaki koš Zadranki, Puljanke vraćaju. Treća četvrtina završava rezultatom 42:54.
Zadnja četvrtina pruža domaće koševe nakon gotovo tri minute igre kad na semaforu stoji 44:57, a do kraja susreta Rockwool Pula zadržava prednost za konačnih 57:74.

Za naglasiti je da će Zadar ovu sezonu odigrati bez Majstorović koja će zbog ozlijede koljena morati na novu operaciju.

 

Marija Mazija: “Ostali smo bez Majstorović! “

– Čestitam Puli, ne mogu curama ništa zamjeriti. Vračali smo se iz lošeg starta. Kasnije smo se trzli i krenuli na obranu što nam je uzelo dosta energije, a Pula je izmjenama sačuvala svježinu i energiju. Niska smo ekipa,Marinović se jučer priključila treninzima, a najgore što nam se moglo dogoditi je ostati bez Lare Majstorović koja je jedan od udarnih igrača. Nismo imali šuterski dan i Pula nam je sve zatvorila. Što je tu je, cure su dobro trenirale i nemam im što zamjeriti, rekla je Mazija.

ŽKK Zadar :  ŽKK Rockwool Pula 57:74

ŽKK Zadar: Štrmelj 7, Baždarić, Erslan Marta, Marin 8, Sikirić 10, Nikpalj 8, Erslan Antonia 11, Milovac 2, Pavičić, Radovčić, Frakin, Marinović 11.
Trenerica: Marija Mazija

ŽKK Rockwool Pula: Đukić, Pačkovski 18, Bedalov 15, Čičić 2, Đikić 9, Kekezović, Zubak 11, Blažević 14, Butković, Ramljak 5.
Trener: Ivan Đikić.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...