Puljić: “Da sam znao tko je ona, prodali bi joj zemljište jeftinije!”

Zadarski nadbiskup i predsjednik Hrvatske biskupske konferencije msgr. Želimir Puljić komentirao je u četvrtak prodaju crkvenog zemljišta na otoku Šipanu čelnici inicijative “U ime obitelji“ Željki Markić, s kojom je ugovor o kupoprodaji sklopljen u vrijeme dok je msgr. Puljić bio dubrovački biskup.

– Stoji tvrdnja da je Dubrovačka biskupija obustavila prvotnu namjeru župnog ekonomskog vijeća u župi Suđurađ da prodaju spomenutu česticu zemljišta na Šipanu. Učinili su, naime, oglas o prodaji, a nisu tražili dopuštenje Dubrovačke biskupije, kako to zahtijeva crkvena procedura. Kad su potom dopisom obrazložili razloge zbog kojih bi otuđili te parcele, angažiran je stručnjak za procjenu spomenutih nekretnina, pa se prema njegovoj procjeni išlo u prodaju koju je potpisao mjesni župnik don Slavko Grubišić, a dobivenim novcem obnovila se Gospina crkva u Pakljenoj – navodi msgr. Puljić.

– Budući da se sada nisam mogao sjetiti procjene i cjelokupnog iznosa, nazvao sam don Slavka koji me podsjetio na ono što stoji u potpisanom ugovoru koji je ovjeren kod Javnog bilježnika. Nismo tada poznavali Željku Markić – veli msgr. Puljić.

Ali je u šali dodao kako se ne bi držali procjene nekretnina “da su znali da je ovako hrabra žena koja zastupa općeljudske i kršćanske vrijednosti i da će se ovako angažirati oko braka i obitelji“.

 

Ministrica: Kuća Željke Markić bespravna, ali će se legalizirati

U slučaju kuće Željke Markić na otoku Šipanu riječ je o bespravnoj gradnji, ali zahtjev za legalizaciju je predan i za očekivati je da će dobiti rješenje o legalizaciji, rekla je ministrica graditeljstva Anka Mrak Taritaš gostujući u emisiji ‘Dnevni red’ Tihomira Ladišića na 24sata TV.

Na pitanje koliko će stajati ta legalizacija, ministrica je kazala kako to ovisi u kojoj zoni se nalazi kuća – građevinskoj ili poljoprivrednoj.

Što se tiče odvjetnika inicijative ‘U ime obitelji’ Krešimira Planinića i njegove vikendice, Anka Mrak Taritaš je rekla da ona vjerojatno neće biti legalizirana jer se nalazi na pomorskom dobru.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...