Puna vitrina medalja i pokala

Nino Jukić

Ribar lovi ribu, a ŠRD Zubatac- i ribu i medalju.

Eto, baš tako bi se, u najkraćem, mogla opisati godina na izmaku iz kuta Športsko-ribolovnog društva adresom smještenog u Ulici Narodnog lista 2.

Dakle, da zanemarimo sva manja nadmetanja, lokalnog i regionalnog značaja, cure i mladići iz Zubatca opet bi ‘nosili’ torbu puno kolajni i pokala. Idemo nekim redom kada su u pitanju državna prvenstva.

Na PH u kategoriji U-16 nastupila su, u Makarskoj, od 18. do 20. listopada, tri člana kluba: Lovre Milin, Borislav Ćosić i Luka Gredičak. Potonji je u svom prvom natjecanju na prvenstvu zemlje ostvario fenomenalan rezultat i osvojio drugo mjesto i srebrenu medalju.

U kategoriji U-21 pod Biokovom je nastupilo dvoje natjecatelja i to Estera Bajlo, koja je osvojila 11. mjesto pojedinačno, i Angel Kosović, koji je ostvario 15. mjesto pojedinačno, a zajedno u paru osvojili su 3. mjesto ekipnog plasmana.

U Umagu je, između 8. i 10.11. održano Državno prvenstvo u sportskom ribolovu u disciplini štapom sa obale, a za kategorije seniorki i seniora. Na tom natjecanju ostvaren je nezapamćeni rezultat u povijesti ŠRD Zubatac- Zadar.

Marko Sikirić, među seniorima, popeo se na najvišu skalinu pobjedničkog postolja.

Druga pozicija pripala je Ninu Jukiću, treća-Ivanu Galzini, a ‘boje društva’ branili su i David Bajlo-13. mjesto, Ivanj Jukić-15., Dubravko Pejdo- 18.

[pullquote align=”right”]Nino Jukić prvi put je nastupio u seniorskoj konkurenciji ponio zlatne medalje u obje kategorije – pojedinačno i ekipno, čime je samo potvrdio nemjerljiv potencijal iskazan nedavno naslovom svjetskog prvaka u naraštaju U-21[/pullquote]U ekipnoj konkurenciji naslov su ‘pokupili’ Marko Sikirić i Ivan Galzina, ostavivši iza sebe na trećem mjestu Nina i Ivana Jukića, odnosno 4. u redoslijedu Dubravka Pejdu i Davida Bajla.

Poredak kod seniorki: pojedinačni plasmani: 1. mjesto – Gordana Sikirić, 4. Nikolina Kotlar, 5. Ardena Bajlo, 11. Nada Miletić. U ekipnoj konkurenciji: 1. Nikolina Kotlar i Ardena Bajlo, 2. Gordana Sikirić i Nada Miletić

Nakon spektakularnih rezultata s PH seniorki i seniora iz Umaga, slično se ponovilo na Državnom prvenstvu u Lovranu za kategorije seniora i U-21. U disciplini štapom iz brodice, 5. – 17. studenog, predstavnici kluba ostvarili su i u Lovranu odličan rezultatski učinak.

Redoslijed u skupini seniora: 1. mjesto pojedinačno – Nino Jukić, 2. mjesto pojedinačno – Marko Sikirić, 3. mjesto pojedinačno – David Baljo i 4. mjesto pojedinačno – Ivan Galzina.

Nastupili su i Mladen Bajlo (14), Slavko Štrkalj (19.) i Dubravko Pejdo (20). U ekipnoj konkurenciji ista stvar: 1. Nino Jukić i Ivan Galzina i 2. David Bajlo i Marko Sikirić.

Nužno je spomenuti da je to Ninu Jukiću bio prvi nastup u seniorskoj konkurenciji i odmah je rezultirao osvajanjem zlatne medalje u obje kategorije – pojedinačno i ekipno čime je samo potvrdio nemjerljiv potencijal iskazan nedavno naslovom svjetskog prvaka u naraštaju U-21.

Baš u toj kategoriji, na njihovu žalost, a na sreću ostalih klubova, Zadrani su imali samo jednog natjecatelja. Istina-jednog, ali vrijednog. Maestralni Angelo Kosović postao je viceprvak u pojedinačnoj konkurenciji i prava je šteta što nije, uz sebe, imao još jednog klupskog natjecatelja jer bi pala i medalja u ekipnoj konkurenciji prvenstva.

Ponosni smo na rezultate naših natjecatelja i čestitamo im na ovom velikom uspjehu. Ni ove godine niti jedan drugi klub ne može nam ugroziti primat najuspješnije udruge unutar HSŠRM-a i to po 12. put za redom!, ushićen je bio tajnik kluba- Branko Šuljak.

Športsko ribolovno društvo Zubatac postoji od 1948. godine. U proteklom razdoblju može se pohvaliti rezultatima kao nijedna udruga sportskog udičarenja na moru u Hrvatskoj jer “Zubatac” je vlasnik mnogih primata u nas te je postao prepoznatljivo društvo i u svijetu.

Može se podičiti izgradnjom prvog specijaliziranog društvenog doma na prostorima hrvatskog Jadrana i šire, kao i izradom prvih pravila o sportskom udičarenju, čak pet godina prije međunarodnih pravila.

Malo se koje društvo sportskog udičarenja, ne samo u Hrvatskoj, može pohvaliti stotinama osvojenih medalja s velikih natjecanja. Onu najvrijedniju medalju, “Zubatac” zaslužuje za svojih više od 1600 članova kao najmasovnija zadarska sportska udruga, kao najveći okupljač, odgajatelj i usmjerivač mladih osoba.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...