Reagiranje “U ime obitelji”: “Antena Zadar krivotvori stvarnost!”

Nakon što smo sinoć javnost obavijestili o, u najmanju ruku, skandaloznom nastupu jedne od posjetiteljica tribine organizirane od strane udruge “U ime obitelji”, jutros je našoj redakciji stigao zahtjev za objavu demantija na isti tekst.

Demantij udruge “U ime obitelji” upućen našoj redakciji donosimo u cijelosti.

 

Novinarka Lidija Klarin – krivotvorenje stvarnosti, govor mržnje prema kršćanima i nastavak vrijeđanja samohranih roditelja

 

Poštovani,

Kako je vaš portal Antena Zadar kroz tekst vaše novinarke Lidije Klarin (Skandal “U ime obitelji” u zadarskom Narodnom kazalištu) iznio niz neistina koristeći se govorom mržnje prema podupirateljima Građanske inicijative „U ime obitelji“, gostima tribine „Zašto glasati ZA“, pripadnicima kršćanske vjeroispovijesti te samohranim roditeljima, a sve u cilju diskreditiranja Građanske inicijative „U ime obitelji“ – molimo Vas da u interesu javnosti i točnog informiranja birača samo 10 dana prije referenduma objavite i tekst koji slijedi:

Jučer navečer u prepunoj dvorani zadarskog Narodnog kazališta (što uspješno skriva fotografija Antene Zadar snimljena prije početka tribine, s nepopunjenim mjestima) održana je tribina pod naslovom „Zašto glasati ZA“. Na tribini je ispred Građanske inicijative „U ime obitelji“ govorila dr. med. Željka Markić. Sudjelovali su i prof. Lidija Paris i doc. dr. sc. Ivan Poljaković. Nakon kratkih izlaganja predavača, sudionici tribine imali su priliku postavljati pitanja i sudjelovati u diskusiji koja je trajala gotovo 45 minuta. U jednom dijelu izlaganja prof. Paris, gospođa koja je sjedila s malim djetetom u drugom redu, točno ispred govornice prekinula je izlaganje glasnim obraćanjem osobi koja je sjedila red iza nje. Prof. Paris prekinula je izlaganje, pitala je li sve u redu, gospođa s malim djetetom je odgovorila nešto o gospođi koja je sjedila iza nje, zatim je još jednom povišenim glasom nastavila raspravu s gospođom koja je sjedila iza nje na što ju je publika stišala govoreći: „šššššš“. Nakon par trenutaka gospođa s djetetom, ustala je i otišla iz dvorane.

Tekst koji je napisala novinarka Antene Zadar, Lidija Klarin, predstavlja potpuno krivotvorenje stvarnosti – kako bi se diskreditirala Građanska inicijativa „U ime obitelji“, a pritom vrijeđali samohrani roditelji i svi pripadnici kršćanske vjeroispovijesti. Tekst bez ikakvog utemeljenja u stvarnosti tvrdi sljedeće:

1. Da privatna komunikacija između dvije osobe (gospođe s djetetom i gospođe koja je sjedila iza nje) ima neke veze sa svim drugim sudionicima, predavačima i građanskom inicijativom „U ime obitelji“.

2. Da je konkretan razgovor o djetetu u stvari usmjeren protiv nečega što s time nema nikakve veze i o čemu nitko nije razgovarao. Sugerira da je gospođa koja je rekla da se „dijete „muči“ dugim sjedenjem na tribini“ u stvari prigovarala tome da je djetetova majka – novinarka „na radnom zadatku“, „samohrana majka s prerano preminulim svim članovima obitelji“, „bila primorana povesti dijete na ovo predavanje, za koje je vjerovala kako može biti i poučno za njezinog sinčića (od pet godina)“.

3. Da je konkretan razgovor o djetetu usmjeren protiv nečega o čemu se nije uopće razgovaralo zato što je osoba pripadnica određene vjeroispovijesti – o čemu se osoba uopće nije izjašnjavala i što novinarka samo uvredljivo nagađa – „jedna od vrlih kršćanki, pretpostavljam katolkinja“, pa onda „prava zadarska kršćanka“, pa onda „Kršćanima zasmetali majka i dijete“

Držimo kako niski stupanj profesionalnosti i manipuliranje informacijama dovodi u pitanje vjerodostojnost portala Antena Zadar i u svim drugim temama.

Stojim na raspolaganju za sva dodatna pitanja. S poštovanjem,

Građanska inicijativa „U ime obitelji“, koordinacija Zadarska županija Tomislav Paleka, odnosi s medijima Zadarska županija

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...