Roditelji u Debeljaku: U ponedjeljak nećemo djecu slati u školu!

Skupina roditelja djece područne škole Debeljak uputila je otvoreno pismo medijima u kojem najavljuju štrajk zbog povratka učiteljice Anke Sekule sa bolovanja na nastavu. Roditelji su ustali protiv učiteljice još početkom rujna tvrdeći da se djeci obraćala sa “tuko, gusko, glupačo“, da je pred učenicima govorila da će se ubiti i uzdisala “Teškog li života!“, da je djecu iz razreda puštala prije završetka nastave jer je “boli glava“, a škola je uz samu cestu…

– Kako je praksa prethodnih godina pokazala da prema učiteljici Anki Sekuli nisu poduzete nikakve disciplinske mjere bez obzira na brojne pritužbe od strane roditelja, ne ostaje nam nikakva druga mogućnost nego od ponedjeljka ne slati djecu u školu, navode ogorčeni roditelji. Dodaju da bi u slučaju da puste djecu na nastavu trebali čekati koje će dijete biti prva žrtva njenog fizičkog zlostavljanja, ali na način da mu doslovno ostanu tragovi prstiju nakon šamara.

– Učiteljica je tek 30. listopada obavila procjenu radne sposobnosti pod posebnom pratnjom, na koju je upućena još početkom školske godine. Nije nam jasno tko joj dozvoljava povratak na nastavu bez Uvjerenja o zdravstvenoj sposobnosti ili se znalo i prije obavljanja procjene da Uvjerenje glasi da je sposobna, pa nema smisla čekati da stigne Uvjerenje- kažu roditelji. Navode kako su ovakvim ukupnim djelovanjem svih nadležnih službi dovedeni smo do zida, te im ne preostaje nam ništa drugo već ne slati djecu u školu.

– To je vrsta štrajka, jer koliko vidimo iz javnosti tek se tada nadležni odlučuju pregovarati, dogovarati i rješavati problem e- poručuju roditelji.

Nakon pobune roditelja, nalazom Odjela za stručno-pedagoški nadzor Agencije za odgoj i obrazovanje, učiteljica Sekula vraćena je na posao u školu u Debeljak.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...