Skandal “U ime obitelji” u zadarskom Narodnom kazalištu!

I dok su se predavači građanske inicijative “U ime obitelji” izmjenjivali za govornicom zadarskog HNK, uvjeravajući okupljeni puk zašto 1. prosinca izići na referendum i glasati ZA obitelj, odnosno, da se Ustavom brak definira kao zajednica muškarca i žene, ili kako god, u publici se zbio skandal.

Naime, jednoj od vjerujemo vrlih kršćanki, pretpostavljamo i katolkinji, sredovječnoj gospođi koja je svojim prisustvom došla podržati ovu građanski inicijativu, zasmetalo je, ni manje ni više nego – petogodišnje dijete. Kako se radi o kolegici novinarki, koja je tom prigodom bila na radnom zadatku, a ujedno je i samohrana majka s prerano preminulim svim članovima obitelji, bila je primorana povesti dijete na ovo predavanje, za koje je vjerovala kako može biti i poučno za njenog sinčića.

Dotičnoj je gospođi, naime, zasmetalo dijete koje je stajalo ispred svoje stolice, vrtjelo se u krug i oslanjalo se o majku bez stvaranja buke. Svojoj prijateljici je dobacila kako se, posve mirno dijete, mora smiriti jer je nervira. Nakon ovih riječi reagirala je naša kolegica, upitavši dotičnu gospođu iza svojih leđa:

Imate li kakvih problema, na što je dotična izrazila otvorenu netrpeljivost prema majci na zadatku.

– Nevjerojatno je da živimo u okruženju ovakvih ljudi koji promiču vrijednost obitelji, a zapravo istu, pogotovo onu tuđu, ne poštuju niti malo. Kako bi takvi, vjerujem, ipak pojedinci ikada mogli shvatiti različitosti ako ne shvaćaju ni pojam obitelji za koju se zalažu. Naime, u razvijenom svijetu pojam zaposlenih, samohranih majki je normalan i društveno prihvatljiv, ali ovo je ipak Zadar i Hrvatska, koja je barem službeno, na papiru, članica EU, kazala je naša kolegica koja je zbog dobrobiti djeteta i daljnjih osuda okoline željela ostati anonimna.

“Prava zadarska kršćanka” obrecnula se na samohranu majku riječima kojima je šokirala malodobno dijete, koje se automatski povuklo u sebe te sa strahom gledalo frustriranu zagovarateljicu obitelji u biblijskom smislu. Dotičnoj gospođi, naime, zasmetala je majka jer je neodgovorno na ovo predavanje dovela dijete koje je, kako je istaknula, morala ostaviti nekomu na čuvanje jer je prisustvo majke i djeteta ovom predavanju, okarakterizirala kao – mučenje djeteta, što možda nije bilo ni daleko od istine, nakon svega što smo mogli čuti.

Mislim da ne stvara buku. Barem vama koja ste ovdje prisutna ne bi trebalo smetati dijete. Ako vam smeta, hoćete li ga vi čuvati jer meni nema tko a radim. Ne smatram da ga mučim ovim predavanjem, iako je to zapravo sada, nakon svega što sam vidjela i čula, zapravo, dvojbeno, riječi su koje je uputila naša kolegica “verbalnoj napadačici”, koja je svojim postupkom čak na kratko prekinula i izlaganje Lidije Paris, jedne od predavačice koji su uz Željku Markić govorili o nadolazećem referendumu i stavovima “U ime obitelji”.

Ovo je već drugi “verbalni konflikt” pripadnika i zalagatelja ove inicijative, čiji je govor mržnje usmjeren, uz istospolne parove, čak i prema samohranim majkama i njihovoj djeci. Sramota!

O samom predavanju “U ime obitelji” u kojima su se davanja prava istospolnim partnerima uspoređivala s upisom gluhonijemih na glazbenu akademiju (zaboravljajući pritom da je jedan od najvećih skladatelja – Ludwig van Beethoven bio gluh op.a), te ozakonjenju pedofilije u Americi, više donosimo u jutarnjim satima.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...