Stablo na Poluotoku palo na osobno vozilo!

Orkanska bura ruši stabla i u središtu Zadra. Na parkiralištu pokraj stare zgrade nekadašnje Tehničke škole srušeno stablo uništilo je jedan osobni automobil, a nekoliko ih je oštetilo.

U šoku i nevjerici, vlasnik koji je jedva prepoznao svoj automobila pod krošnjom lipe, dao nam je izjavu – a što ću reći kakvu ‘posluku porati’. Auto je totalka. Neman riči. Srića da nije nikoga bilo i da niko nije nastrada’

Nekoliko drugih Zadrana, prošlo je bolje, uz manju štetu – a moj pežoić je još dobro proša, ali ću nastojat’ pokrit štetu. Vidit ću s Nasadima

U Nasadima, gradskoj tvrtki koja se brine o javnim zelenim površinama, kažu kako je ova jogunasta lipa bila sasvim zdrava – Vidi se da je iščupana s korijenom. Zemlja je mokra, a krošnja je zbog visokih temperatura bila još uvijek puna lišća. Ova lipa je zdrava. To se vidi po deblu koje se, kako vidite, račva na dva dijela i vjerojatno je jedno bilo na jačem udaru vjetra, pa je povuklo i ovo drugo. Nije izdržalo ‘reful’ bure – rekla je mr Mirna Petricioli.

S obzirom da ovakvi dvoboji drveća i automobila, provocirani orkanskim vjetrom nisu rijetkost na zadarskom Poluotoku – gdje je većina parkirnih mjesta uz Parkove ili ispod zadarskih bedema s kojih su već letjele grane, a ponekad i čitavi borovi, pitamo se – je li ovo možda tihi protest zadarskoga drveća, zbog toga što gradske vlasti stalno odgađaju davno obećanje kako će Poluotok pretvoriti u pješačku zonu.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...