Stižu Teodor i jaka bura, DHMZ je izdao crveno upozorenje

Kako javlja Crometeo, Hrvatskoj se približava ciklona nazvana Teodor koja bi mogla donijeti najveću promjenu vremena ove jeseni i najjaču buru godine. Ciklona stiže sa sjevera Europe, a u tijeku je formiranje sekundarnog ciklonalnog centra nad Italijom i sjevernim Jadranom.

DHMZ je za područje Istre, Kvarnera i podvelebitskog kanala izdao crveni, odnosno najveći stupanj upozorenja, dok je za Liku, splitsku i zagrebačku regiju izdao narančasto upozorenje za vjetar, dok je za splitsku regiju izdao i narančasto upozorenje za obilne oborine.

Nedjelju će obilježiti promjenjivo i pretežno oblačno vrijeme, dok će do kraja dana na Jadranu zapuhati jaka i olujna bura. Dnevna temperatura zraka kretat će se između 10 i 14 stupnjeva Celzijevih, a na Jadranu od 18 do 22 stupnja Celzijeva.

 

Ponedjeljak kišovit, vjetrovit i hladan

Oblačno s kišom, vrlo vjetrovito i hladnije prevladavat će u ponedjeljak. Na Jadranu će biti pljuskova i grmljavine, a u Gorskom kotaru i Lici moguć je snijeg uz stvaranje snježnog pokrivača.

Glavnina kiše pasti će u noći i prvom dijelu dana, dok će se sjeverni Jadran poslijepodne djelomično razvedriti. Puhat će umjeren do jak sjeverni i sjeveroistočni vjetar, mjestimice s olujnim udarima, dok će na sjevernom Jadranu puhati jaka i olujna, ponegdje orkanska bura, osobito podno Velebita.

Na ostatku Jadrana puhat će umjereno do vrlo jako jugo. Dnevna temperatura kretat će se od 5 stupnjeva na zapadu, do 12 stupnjeva Celzijevih na istoku, dok će se u gorju kretati između 0 i 4 stupnja Celzijeva. Na Jadranu će biti od devet stupnjeva Celzijevih, a na južnom dijelu rasti će i do 18 stupnjeva Celzijevih

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...