Stižu zahlađenje, snijeg i orkanska bura!

Vrijeme će u Hrvatskoj sve do utorka biti promjenjivo. Bit će i oblaka i kraćih sunčanih razdoblja pa i susnježice i snijega koji bi u ponedjeljak mogli zabijeliti i u nižim krajevima. U ponedjeljak se na sjevernom Jadranu očekuju i orkanski udari bure.

U četvrtak će u cijeloj Hrvatskoj vrijeme biti promjenjivo oblačno s povremenom kišom, na Jadranu pljuskovima i grmljavinom, ali u većem dijelu zemlje popodne i s povremenim kraćim ili dužim sunčanim razdobljima. U unutrašnjosti će puhati slab do umjeren, u gorju do jak, jugozapadnjak. Na sjevernom Jadranu će jugozapadnjak biti umjeren do jak, a na južnom slab do umjeren. Najviša dnevna temperatura u unutrašnjosti će se kretati od 8 do 13, a na Jadranu od 11 do 16°C.

U petak će u većem dijelu Hrvatske biti oblačno i kišovito, a u gorju ujutro može padati susnježica ili snijeg. Obilnije oborine očekuju se na Jadranu gdje će biti i pljuskova s grmljavinom, te u gorskoj i zapadnoj unutrašnjosti. Djelomice sunčano i uglavnom suho zadržat će se prijepodne u Slavoniji i Baranji gdje ujutro može biti i magle. U unutrašnjosti će puhati slab do umjeren jugoistočnjak, a na Jadranu umjereno do jako jugo koje će na sjevernom djelu oslabiti te poslijepodne okrenuti na umjerenu i jaku buru. Jutarnja temperatura zraka u unutrašnjosti će biti od 1 do 6, na Jadranu od 8 do 13°C. Najviša dnevna u unutrašnjosti će se kretati od 8 do 13, a na Jadranu od 12 do 17°C.

U subotu će posvuda prevladavati djelomice sunčano do promjenjivo oblačno vrijeme, uz mogućnost za kratkotrajnu kišu ili lokalni pljusak. Više oblaka bit će na Jadranu, a i vjerojatnost za kišu će biti veća. U unutrašnjosti će puhati slab do umjeren jugoistočnjak i istočnjak, a na Jadranu umjereno do jako jugo. Jutarnja temperatura zraka u unutrašnjosti će biti od 4 do 9, na Jadranu od 9 do 14°C. Najviša dnevna u unutrašnjosti će se kretati od 8 do 13, a na Jadranu od 12 do 17°C.

U nedjelju i ponedjeljak pod utjecajem više ciklonalnih sustava koji će nas okruživati vrijeme će i dalje biti promjenjivo i nestabilno. Prevladavat će promjenjivo oblačno vrijeme s duljim ili kraćim sunčanim razdobljima, te uz mogućnost za kratkotrajnu kišu ili lokalni pljusak. Tijekom nedjelje se očekuje postupni pad temperature pa je u višem gorju u noći na ponedjeljak, a tijekom ponedjeljka i u nižim krajevima moguća susnježica ili snijeg. U unutrašnjosti će puhati slab do umjeren sjeverac. Na Jadranu će zapuhati umjerena i jaka bura koja će u ponedjeljak ojačati na olujnu s orkanskim udarima podno Velebita.

Smirivanje vremena se očekuje tek tijekom utorka. Vrijeme će i dalje biti promjenjivo, ali uglavnom suho ili uz vrlo malo oborina, a temperature će biti osjetno niže i primjerenije dobu godine.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...