Tereni su se jeftino kupovali kako bi se naknadno preprodavali!

Lokalni izbori za sastav Mjesnih odbora, iskoristivost gospodarskih zona, komunalno uređenje naselja i obilježavanje stradanja branitelja bile su teme konferencije za novinare HSP dr. Ante Starčević na kojoj su o svemu naznačenom pomalo danas progovorili predsjednik Podružnice stranke i ujedno općinski vijećnik u Poličniku Zlatko Surać, kao i kandidat za predsjednika MO Murvica, Hrvoje Surać.

U novinama čitamo kako je u Općini Poličnik navodno otvoreno dosta poslovnih zona, redom IK Murvica na 25 hektara, Industrijska zona Grabi, na 40 haektara, pa Poslovna zona Murvica jug na 43 hektara, dok se u budućnosti planira i Mazija jugoistok industrijska zona na 1.5 hektar terena. To ljepo izgleda na papiru i imalo bi smisla da općina ima nekakvu koristi od tih zona. No do danas u funkciji nije skoro ništa, kazao je Zlatko Surać.

Tereni su s cijelom infrastrukturom prodani za minimalan iznos, a većina tvtki koje su kupile zemljišta, tvrdi, nije ni krenula s izgradnjom onjekata.

Rijetki su nešto započeli podizati, a kamoli raditi i doprinositi razvoju Poličnika, naglasio je općinski stranački čelnik.

Iznio je i mišljenje kako su se mnogi tereni kupovali po povlaštenim cijenama, a kako bi se naknadno preprodali po znatno većima.

Nije mi, također, jasno što je sa Sportsko – rekreacijskom zonom Murvica, veličine 12 ha, koja se nalazi između Poslovne zone Murvica jug i Poslovne zone IK Murvica, rekao je općinski stranački prvak.

Dobili smo podateke podatke da to zemljište ispod Metroa još nije niti izvlašteno. Uloženo je puno novca, vremena i truda u gradnju infrastrukture, a zona još ne samo da ne funkcionira, nego je upitno hoće li ikada, zaključuje Zlatko Surać.

Naglasio je kako Općina još nije donjela ni svoju strategiju razvoja, bez čega se ne može izvući novac iz europskih fondova.

Nitko ne zna u kojem smjeru se Poličnik razvija, kazao je Z. Surać.

[pullquote align=”right”]Tereni u poslovnim zonama Murvice su prodani za minimalan iznos, a većina tvtki koje su kupile zemljišta, nije ni krenula s izgradnjom objekata. Mnogi zemljišta kupovala su se po povlaštenim cijenama, a kako bi se naknadno preprodala po znatno većima[/pullquote]Nositelj liste HSP dr. Ante Starčević za skore izbore u MO Murvica, Hrvoje Surać, osvrnuo se na zapuštenost mjesne infrastrukture i komunalnog razvoja.

U zadnjih dvadeset godina, od oslobođenja Murvice do sada, nije se puno toga napravilo s obzirom koliko se murvičkih terena prodalo i koliko Murvica na taj način preko uplate poreza doprinosi razvoju Poličnika, rekao je kandidat za predsjednika Mjesanog odbora.

Baš sve se radi stihijski i netransparentno, ne zna se kako se troši i na kakve programe naš novac. Ukoliko se nešto i gradi to se radi neplanski, počesto neugledno i bez pitanja o tome samih mještana. Usput, zbor mještana se nije održao niti jednom u zadnjih pet godina, rekao je stranački kandidat za predsjednika MO Murvica.

U samom centru mjesta napravljen je, navodi kao primjer, Društveni dom koji je apsolutno neiskorišten i neadekvatan.

Nema nikakvih sadržaja, napose za mlade, a uz to o domu nitko i ne brine pa je trenutno tek propala investicija. Napravljen je pompozno i središnji trg, preskup i zatvoren, na kojemu nitko ne boravi. U centru mjesta, kada se uređivao, asfaltiralo se 100 metara ceste u širini dva metra na postojeću širinu 4 metra puta. Ne treba ni pričati koliko to nakaradno izgleda. Kod škole u Murvici manjka i svjetlosna signalizacija, a poljski putevi se popravljaju stihijski, bez nekog reda, kazao je Hrvoje Surać.

Također je spomenuo neobilježavanje značajnih datuma iz povjesti mjesta.

Murvica je napadnuta 27.rujna 1991, a 4. listopada 1991. pala je u ruke agresora, opljačkana i zapaljena. U posljednje 22 godine niti jednom se nije obilježio taj tragičan dan, što je prava sramota. U samom napadu, u izravnoj borbi, poginulo je troje branitelja. Bilo bi u redu makar odati im počast. U Murvici nemamo ni spomen ploču na stradele branitelje, a naš je prijedlog da se, počevši s idućom godinom, napokon počne obilježavato dan pada u dogovoru s braniteljski udrugama, naglasio je Surać.

– Pri tome je otkrio i inicijativu da se po palima u obrani naselja dade ime nekoj ulici, trgu ili Spotskom centru Murvica, zaključio je Surać.

Poručio je i kako su na stranačkoj izbornoj listi za MO Murvica, kako se izrazio, redom ‘mladi, školovani i kvalitetniu ljudi’ kao što su Denis Batur, Milan Matijević, Ivan i Marino Surać.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...