Tornadele izabrale 24 članice seniorskog tima

Nema predaha za Plesnu udrugu Tirnadele, tek što su se članice mlađeg naraštaja ‘Blue Angels’ vratile s internacionalnog natjecanja priređenog u Irskoj krenula je audicija za popunu seniorskog tima. Sutkinje RH (CCA) i Europe (ECA) u teškoj su konkurenciji na koncu odabrale ekipu ‘seniora’ za novu cheerleading sezonu nastupa na utakmicama KK Zadar

Na adresi Udruge zaprimljene su 32 prijave za upis u seniorski tim, ali njih 24 dobilo je priliku za sudjelovanjem u daljnjim planovima vezanim uz seniorski tim s naglaskom na nastupe za Košarkaški Klub Zadar, kaže Helena Dobrović, predsjednica i trenerica Tornadela.

[pullquote align=”right”]Na adresi Udruge zaprimljene su 32 prijave za upis u seniorski tim, ali njih 24 dobilo je priliku za sudjelovanjem u daljnjim planovima vezanim uz seniorski sastav s naglaskom na nastupe za Košarkaški klub Zadar[/pullquote]Prijave su stizale iz različitih dijelova Hrvatske i Zadarske županije, a za odabir najboljih bile su zadužene Cheerleading and Cheerdance sutkinje Republike Hrvatske (CCA judges) i sutkinje Europe (ECA) – Valentina Beneta (koja je ujedno i trenerica zadarskih Tornadela) , Helena Dobrović i Nataša Hunjadi (trenerica ‘Summer cheer campa’ u Maloj Subotici, članica PK Livi, i prestižne cheerleading skupine „ Beli Zmaji „u Ljubljani).

Tijekom tri mjeseca pratio se kontinuitet u radu, zalaganje na treninzima, timski duh, sportske, gimnastičke i plesne predispozicije- otkrivaju Nataša Hunjadi i Valentina Beneta. Uz nastupe za Košarkaški Klub Zadar, seniroski tim, očekuju pripreme za kvalifikacijsko prvenstvo RH u cheer i pom pon sastavima,, međunarodno natjecanje Adriatic Dance Open 2014, Europsko prvenstvo, i veliko natjecanje koje će se održati u prekrasnom Tropical Island Resortu u Berlinu.

Stručni kadar nakon tri kruga audicije odabrao je sljedeće kandidate iz Zadra – „Tornadele BLUE ROSES“: Anita Butić, Dina Pejić, Diana Ribičić, Emily Stojanov, Adriana Zubčić, Barbara Maškarin, Ena Nekić, Petra Šarić, Nensi Ninčević, Magaly Zubanov, Gabrijela Tomljanović, Ivana Tatalović, Rea Babić, Antonela Gaši i Luana Baričević. Također su odabrane i zagrebačke kandidatkinje – „Tornadele DIAMONDS“ : Sanja Lacić, Monika Gešpaher, Kristina Dević, Matija Vesel i Tea Beneta.

Uz cure, kao značajno pojačanje za iznimno teške elemente, tu su i dva dečka – Kristijan Stipanov i Mislav Bobanović. Naime, Tornadele su ljetos ostvarile i izvrsnu suradnju sa Hrvačkim Klubom Zadar u svrhu nastupa na Međunarodnom hrvačkom turniru Zadar Open, kada su dečki pomogli u izvedbi točki sa zahtjevnijim elementima. Time su stvoreni temelni uvjeti da se cheerleading u Zadru podigne na razinu iznad.. Bez pomoći predstavnika ‘jačeg spola’ u cheerleadingu to je praktički nemoguća ambicija..

Kako bilo, pred seniroskim timom su iznimno teške pripreme, daljnje stručno usavršavanje kroz radionice i seminare, ali naravno i jako puno zabave, izleta, putovanja i turnira.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...