Trg Petra Zoranića dobio nove staklene ploče

Na Trgu Petra Zoranića građane su u ponedjeljak ujutro dočekala nova staklena okna na mjestu gdje su ih, zbog nekoliko novčanica ubačenih u unutrašnjost, vandali oštetili, ali i – novi padovi koje je prouzročila kišica koja je opet od instalacije stvorila opasno klizalište. U ponedjeljak nešto prije 8 sati, nekoliko je građana dobro „otreslo“ na postojećim klizavim staklenim plohama, pa i onima koje su postavljene kao nove.

Niti na njima nije postavljen novi protuklizajući sloj pa su se mnogi zapitali nije li se odustalo od „popravka“ skliske instalacije. Da stvar bude gora, zakazali su i „dežurni“ na Trgu Petra Zoranića i nisu postavili upozoravajuće trake tako da je pravo čudo da se netko i gore nije razbio jer je padova bilo dosta. Što se opet događa s atraktivnom instalacijom koja doslovno ljude „obara s nogu“, pitali smo dipl. inž. građevinarstva Matka Segarića, pročelnika Upravnog odjela za graditeljstvo i zaštitu okoliša u čijoj se nadležnosti još uvijek nalazi.

– Ni od čega se nije odustalo, čekamo da se naprave atesti, odnosno atestni uzorak, da znamo što ćemo ugraditi. Imamo rješenje, to su nekakve drugačije točkaste aplikacije koje bi bile umjesto ovih sitnijih postojećih, ali moramo dobiti potvrdu atestne kuće da se može ugraditi, odnosno da udovoljava protuklizajućoj namjeni. U tom smo razdoblju promijenili napuklo staklo, jer će se ionako novi protuklizajući sloj aplicirati na postojeće staklene ploče, pa i na ovu novu.

Neću predviđati kad će se to dovršiti, to projektant rješava. Ne želim predviđati nekakve rokove da se poslije ne „ugrizem za jezik“, ali sve se odvija prema dogovoru – kazao je Segarić. Pročelnika smo pitali zašto se nije reagiralo barem zaštitnim trakama u ponedjeljak ujutro, pa da građani ne padaju jer se mogao netko i ozbiljnije ozlijediti.

 

Čekamo ateste

– Što se tiče službi koje održavaju Trg Petra Zoranića, bilo je dogovoreno da radnici “Čistoće” u slučaju kišnog vremena postave upozoravajuće trake oko staklenih ploča, ali ako je to izostalo kao što kažete, morat ćemo se pobrinuti da nekoga zadužimo da reagira dok se ne riješi problem proklizavanja na staklenim plohama – rekao je Segarić, koji je objasnio zašto se stakla još uvijek magle, iako su bili predviđeni uređaji koji su to trebali sprječavati.

– Tamo su postavljeni odvlaživači, ali bi ih trebalo bolje naštelati i o tome smo također razgovarali s projektantima da se sada, kad se budu postavljale aplikacije protiv klizanja, bolje naštima rad odvlaživača, odnosno da se postave na bolju poziciju u unutrašnjosti instalacija tako da vidimo hoće li trebati pojačati s još jednim ili će ovoga trebati bolje isprogramirati. Znamo za taj problem i upozorili smo projektanta kad budemo rješavali taj problem da bude prisutan – dodao je Segarić.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...