“Totalni kaos! Ni sam ne znam kako sam ostao živ!”

U teškoj prometnoj nesreći na autocesti A1 rano jutros poginule su tri muške osobe. Autobus je navodno probio ogradu i potom je došlo do lančanog sudara čak 20-tak vozila.

Maja Brozičević, glasnogovornica PU ličko-senjske potvrdila nam je da je tri osobe izgubilo život među kojima i jedan policajac, a ukupno je ozlijeđeno 15 osoba. Njih 14 prebačeno je u gospićku bolnicu, a jedna se osoba bori za život. Među ozlijeđenima je i jedna beba koja je hospitalizirana u gospićkoj bolnici.

Prometna nesreća se dogodila odmah iza tunela Krpani u pravcu Zagreba na autocesti na kojoj je nemoguće i hodati, a i voziti uslijed napadale mješavine ledene kiše i snijega. Čak je 20-tak vozila sudjelovalo u lančanom sudaru kakav se ne pamti na ovom području.

Lokacija je gotovo na istom mjestu gdje su stradali Česi prije godinu i pol dana. Odmah po izlasku iz tunela naletjeli smo na prva razbijena vozila gdje smo zatekli stravičan prizor. Na autocesti su pojedina vozila gotovo pa smrskana, prevrnut je kamion, prevrnut je autobus, razbacane su osobne stvari.

– Mi smo došli predzadnji i već kad smo izašli iz tunela vidjeli smo da će teško biti izbjeći sudar jer je sve bilo zaleđeno. Uspio sam, no onda me ovaj iza pokupio. Na sreću nisam ozlijeđen -rekao nam je Jozo Martinović iz Murtera.

Samo pet minuta je trebalo da se svi zabiju jedni u druge

20-tak metara dalje zatekli smo pokraj smrskanog automobila 26-godišnjeg Dubrovčanina Alana Škaljića koji je bio u totalnom šoku.

– Na cesti je bio led, vidio sam prevrnuti kamion i automobile. Totalni kaos! Ni sam ne znam kako sam ostao živ. Sve se dogodilo u samo pet minuta odnosno toliko je trebalo da se svi zabiju jedni u druge. Kad sam izašao iz auta, drugi koji su prije mene imali sudar su mi vikali da bježim i da spašavam živu glavu- rekao nam je Škaljić skupljajući u torbu stvari iz automobila.

Nekoliko automobila smrskani su gotovo do neprepoznatljivosti i fali im prednji dio. Ispred njih prepriječio se na jednoj strani autoceste kamion a na drugoj strani autobus. Policija obavlja očevid i zatvorila je sav promet.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...