Ukupno14 kandidacijskih lista u “borbi” za 10 mjesnih odbora

U nedjelju, 1. prosinca, kao što već i ‘vrapci na granama uvelike pjevaju’, Hrvatska izlazi na refendum o braku, netko da bi glasao ‘protiv’, netko pak – ‘za’. I dok ostatak zemlje, kao da smo nacija blagostanja, bude razmišljao o valjda ‘pitanju svih pitanja’ u državi katastrofalna gospodarskog i teškog duševnog stanja, stanovnici općine Poličanik istovremeno će birati i Vijeća Mjesnih odbora.

Na temelju Zakona o lokalnim izborimam Izborno povjerenstvo za izbor članova mjesnih odbora u sastavu Iva Lovrin-predsjednik, Ivan Bitanga-zamjenik predsjednika, Nenad Bulić-član, Jadranka Knežević-član, Marija Kevrić-zamjenik člana i Đurđica Gašparović Gazić-član, zaprimilo je ukupno 14 kandidaciskih lista u 10 Mjesnih odbora.

U Briševu su listu prijavile Hrvatska demokratska zajednica i Hrvatska narodna stranka- Liberalni demokrati.

HDZ listu predvodi Dušan Grubić, a članovi su: Igor Grabovac, Hrvoje Butić, Josip Šestan i Mirko Butić.

HNS-LD listu predvodi Lara Bajlo Bubić, a članovi su: Stoja Bubić, Jure Bubić, Ivan Jurlina i Nenad Grgurović.

U Dračevcu Ninskom listu je prijavila samo Hrvatska demokratska zajednica, a na njoj su navedeni nositelj Josip Kevrić, a kao članovi: Pavao Knežević, Frane Stanić, Mario Bevanda i Marin Parić.

U Gornjem Poličniku, također, na izbore izlazi jedino HDZ i to s listom u sastavu: Tomislav Alić- nositelj i članovi: Tina Alić, Marijo Baljak, Ante Alić i Ljubomir Alić.

Niti u Lovincu Hrvatska demokratska zajednica nema konkurenta, pa su na ‘usamljenoj’ listi: nositelj Šime Vedrić i članovi Frane Baljak, Daniel Baljak, Josip Strika i Ivica Strika.

No, zato u Murvici, u ‘bitku za glasove’ izlaze dvije stranke, i to HSP dr. Ante Starčević i naravno- Hrvatska demokratska zajednica. Prvi su prijavili listu na kojoj su nositelj Hrvoje Surać i kao članovi: Denis Batur, Milan Matijević, Ivan Surać i Marino Surać. Drugi u ‘megdan’ ulaze sa listom koju kao nositelj predvodi Josip Surać, dok su članovi: Ante Dokoza, Elvis Čulina, Ivica Ćustić i Nevena Čulina.

HDZ u Murvici Gornjoj izlazi opet sam. Na listi su -nositelj Robert Čulina i članovi: Nediljko Vidaić, Ante Pastuović, Marin Surać i Bruno Ćustić.

U naselju Poličnik su, međutim, u ‘trci’ čak tri stranačka tabora.

Hrvatsku demokratsku zajednicu na listi predstavljaju- nositelj Ante Lončar, a članovi su Ivan Jukić, Luka Marinović, Ivica Bogović i Tomislav Marinović.

Hrvatska narodna stranka- Liberalni demokrati ponudila je listu u sastavu- nositelj Nada Lončar i članovi: Dragan Marinović, Marin Barjašić, Marijana Barić i Šime Lončar.

Stranka hrvatskog zajedništva prijavila je listu na kojoj su: nositeljica Petra Bogović i članovi: Nikola Grgurica, Marko Bogović, Goran Marinović i Kršo Šarić.

U Ruplju HDZ izlazi sam. Na listi su nositelj Božo Šušić, kao i članovi: Ante Vidak, Božidar Čulina, Nenad Vrkić i Josip Šušić.

Hrvatska demokratska zajednica u Suhovarama, također, pred birače ide sama. Listu sastavljaju: nositelj Josip Ukalović pok. Jadre i članovi: Miro Rodić, Maričko Dukić, Ivica Buljat i Mile Buljat.

HDZ nema konkurenta niti u Visočanima. Na listi su nositelj Marin Kevrić i članovi: Ivan Barić, Marinko Matijević, Vikica Brkić i Ivica Vranić.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...