Na Vijeću usvojen novi Ustroj Gradske uprave

Na maratonskoj sjednici Gradskog vijeća usvojena je dugo najavljivana reorganizacija Gradske uprave. Broj od 14 Upravnih odjela ostaje isti, ali su neka područja preraspodijeljena. Ured Grada i gradonačelnika je spojen u jedan, a osnovan je Odjel za EU fondove.

Gradonačelnik Božidar Kalmeta rekao je da mu je cilj efikasna Gradska uprava koja će biti servis građanima i gospodarstvenicima te da će ovaj preustroj tom pridonijeti.

SDP-ova vijećnica Irena Dragić upozorila je da je Odjel za EU fondove ipak prekasno osnovan, te da odjeli zapravo nisu bitne već ljudi koji će ih voditi. Gradonačelnik Kalmeta je odgovorio kako će kadrovska križaljka biti riješene uskoro.

Također je usvojien i prvi rebalans proračuna za ovu godinu u iznosu od 355.9 milijuna kuna što je za 16.4 milijuna manje u odnosu na planirano.

Usvojene su izmjene programa gradnje objekata komunalne infrastrukture koji je smanjen s 15 na 9 milijuna kuna.

Pročelnik Segarić to je obrazložio smanjenim prihodima od komunalnog doprinosa, no kako je rekao svi će projekti koji su maknuti biti realizirani u slijedećoj godini. Riječ je o projektu uređenja bivše Bihaćke ulice. SDP-ova Omerka Šarić rekla je da je potrošnji dan priioritet nad projektima te da je porazna činjenica da se projekti smanjuju za 40 posto.

To je bitno odstupanje, a u vodnim projektima 55%. Ovo je neprihavtljivo, poručila je Šarić.

Usvojene su i izmjene plana gradnje vodnih projekata sa 8,9 na 4,9 milijuna kuna.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...