Vir bez podjela: “Virski vrtić dobio uporabnu dozvolu!”

U priopćenju koje su sinoć medijima uputili predstavnici građanske inicijative “Vir bez podjela” a koji su u više navrata ukazivali na nedovoljno zanimanje načelnika Kristijana Kapovića za problematiku vrtića u Viru, navodi se kako je tamošnja zgrada dobila uporabnu dozvolu te je sve spremno za početak rada virskog vrtića.

Djeco Vira, imate vrtić, građani Vira, imate perspektivu, stoji u zaključku dopisa kojeg prenosimo u cijelosti.

Dragi Virani, napokon je ishodovana uporabna dozvola za naš vrtić..

Zahvaljujući osmišljenim i sustavnim akcijama članova Vir bez podjela, djeci Vira će uskoro biti omogućen boravak u vrtiću. Ovim smo pokazali da građanski aktivizam neizostavno donosi plod, te se obvezujemo da ćemo nastaviti s našim akcijama sve dok Vir ne postane mjesto zdravog, sigurnog i ugodnog življenja.

Svjesni smo da je vrtić trebao biti otvoren još 2009. i da se, prema tome, ovaj događaj ne smije mjeriti mjerom 2013. god. U zaostatku smo, ali polako izlazimo iz agonije političke stvarnosti i borimo se sredstvima civilnog života.

Ta borba će uskoro oživotvoriti sve ostatke iz spomenute agonije, koja nam je mnoštvo toga otvorila pred kamerama, da bi onda to otvoreno zatvorila pred našim očima.

Djeco Vira, imate vrtić. Građani Vira, imate perspektivu!

Vaš Vir bez podjela!

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...