Vjetar ruši stabla, valovi potapaju brodice

Na Južnom i srednjem Jadranu puše jako jugo zbog kojeg su u prekidu i sljedeće katamaranske linije:  Split-Bol-Jelsa, Split-Hvar-Vela Luka-Ubli i Split-Hvar-Korčula i trajektne Sumartin-Makarska, Split-Vela Luka, Sućuraj-Drvenik i Trogir-Drvenik Mali-Drvenik Veli. Na šibenskom području u prekidu su brzobrodske linije prema Žirju i Kaprijama.

Jugo je napravilo štetu na Hvaru gdje je potopilo dvije brodice i na obalu izbacilo kamenje teško i do 20 kilograma, a u na šibenskom Baldekinu srušilo je stablo. Najjači udar juga izmjeren je na Mljetu – 50 čvorova, tj. 25 m/s.

Kako doznajemo od dežurnog prognostičara DHMZ-a jugo će već poslijepodne početi slabiti i okretati na jugozapadnjak, a na srednjem Jadranu i na sjeverozapadnjak.

Do kraja dana obilnija kiša, ponegdje uz grmljavinu, očekuje srednji Jadran i Liku. Poslijepodne na Jadranu, a navečer i u noći mjestimice u unutrašnjosti, slijedi prolazno razvedravanje.

Na većem dijelu Jadrana nastavit će puhati jako i olujno jugo i jugozapadnjak, a najviša dnevna temperatura zraka kretat će se od 7 do 12, na Jadranu i u Slavoniji 14 do 19 stupnjeva Celzijusa.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...