Vlada će danas odobriti 48 milijuna kuna iz pričuve za referendum o braku

Za referendum o braku bit će potrebno uzeti novac iz proračunske zalihe. Na današnjoj sjednici Vlada je odobrila ovu odluku jer sredstva za referendum nisu bila planirana proračunom.

Osim te, na današnjoj sjednici Vlade naći će se još 33 točke dnevnog reda.

Bit će predstavljeni i amandmani kojima će Vlada popraviti Zakon o potrošačkom kreditiranju i Zakon o obrtu koji su izazvali puno prašine kod bankara i građana odnosno HOK-a.

Izmjenama Zakona o državnom odvjetništvu predviđeno je usklađivanje s preporukama Ustavnog suda, koji je ukinuo 43 članka. Također se propisuje da je državni odvjetnik dužan Vladu izvješćivati o predmetima koji su važni za imovinske interese države. Što se financijske omotnice tiče, prijedlogom uredbe za svaku mjeru iz Programa izravne potpore utvrđeni su iznosi financiranja iz Europskog poljoprivrednog jamstvenog fonda. Podsjetimo, u 2014. za poljoprivredne proizvođače planirana je milijarda i 355 milijuna kuna.

Izmjene Zakona o zaštiti vojnih i civilnih invalida rata donose zajamčenu minimalnu naknadu, čiju će visinu određivati država svake godine i na koju će imati pravo svaka osoba s nedostatnim prihodima. Ratni vojni invalidi koji su zatražili otkup stana u vlasništvu države, a u kojem žive, u skraćenom postupku dobili su zeleno svjetlo Ministarstva branitelja. Novosti ima i u MUP-u. Uredba o unutarnjem ustrojstvu donosi uspostavu Nacionalnog koordinacijskog centra, ključnog tijela u suradnji službi na zaštiti vanjskih granica.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...