Vlada smanjuje plaće svim medicinarima koji su štrajkali!

Na stolu Vlade danas bi se trebao naći prijedlog odluke o smanjenju plaće svim zdravstvenim djelatnicima koji su listopad proveli u štrajku.

Štrajk liječnika ušao je u 51. dan, a prekinut će ga tek kad potpišu kolektivni ugovor, ponavlja šef liječničkog sindikata Ivica Babić. Što se pak smanjenja plaća tiče Babić poručuje: liječnici su odradili sav posao koji se za vrijeme štrajka nije smio prekidati.

“Poslodavci nisu imenovali izvršitelje koji moraju raditi za vrijeme štrajka i zato su sve moje kolege bile na radnim mjestima i oni su obavili sve poslove koji se nisu mogli prekinuti za vrijeme štrajka. Sad se ja pitam kako će to onda biti neplaćeno? Druga stvar je da kada uzmete u obzir broj izvršitelja, opseg poslova i deficit liječnika i kad bi napravili europski standard; ovi poslovi koji se nisu smjeli prekidati, a koje smo mi obavili, bila bi svakodnevna norma. Puno poslova je obavljeno jer nismo htjeli dovesti u pitanje život i nismo htjeli dovesti u pitanje ni jedan od poslova koji se ne smije prekidati za vrijeme štrajka”, poručuje Babić.

Inače, danas se nastavljaju i pregovori oko kolektivnog ugovora u zdravstvu, a sve pregovaračke strane vjeruju kako bi trebali završiti do kraja tjedna.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...