Badurinu i Lisicu sumnjiči se zbog više milijuna kuna

Arhiva, ilustracija
Tamni način

Iza šturog policijskog priopćenja o završenom kriminalističkom istraživanju nad trojicom muškaraca u dobi od 43, 51 i 52 godine, koje se sumnjiči da su, kao odgovorne osobe trgovačkog društva sa sjedištem u Zadru, početkom godine iz proizvodnog pogona iznijeli strojeve vrijedne više od milijun kuna, krije se nastavak trakavice oko nestalih strojeva zadarskog riboprerađivača “Adrije” koji su završili u stankovačkom pogonu tvrtke “Ostrea”.

Dvojicu od navedene trojke, a riječ je o Nevenu Badurini i Jadranku Lisici, vlasnicima tvrtke “Adria 1” koja je ušla u jednogodišnji najam “Adrije”, te njihovu odvjetniku Davoru Galetoviću, policija sumnjiči i da su u rujnu iz istog trgovačkog društva protupravno iznijeli i neke druge strojeve vrijedne gotovo dva milijuna kuna. Protiv sve trojice Državnom odvjetništvu podnesene su kaznene prijave zbog utaje i krivotvorenja službene isprave.

– Ne znam ništa o podnošenju bilo kakve kaznene prijave protiv mene ili nekog drugog. Jedino što mogu kazati jest to da u svemu što se događalo s “Adrijom” nema ni jednog razloga za kaznenu prijavu – izjavio nam je Neven Badurina, vlasnik tvrtke “Ostrea” i suvlasnik “Adrije 1”.

Većinski vlasnik “Adrije” Miodrag Lacić je u dva navrata ove godine, najprije u ožujku, a zatim i u listopadu, pri “preuzimanju” “Adrije” nakon što je istekao jednogodišnji najam, prijavljivao krađu strojeva, a policija ih je nedavno pronašla u “Ostrei”, poduzeću u vlasništvu Nevena Badurine i vratila ih u Gaženicu. Dio tih strojeva je završio u Španjolskoj na navodnom remontu, a Lacić je čak sumnjao da je jedan dio strojeva prodan u staro željezo.

– Policija radi svoj posao, a nama je još preostalo pričekati dokumentaciju za strojeve koji su bili u Španjolskoj, ali i za neke druge, kako bismo i te strojeve instalirali u “Adriji” i normalno nastavili raditi. Krenuli smo s proizvodnjom odmah nakon isteka najma, ali smanjenim kapacitetom i otežanim preuzimanjem novih narudžbi, jer je ovako teško planirati proizvodnju – kaže Miodrag Lacić, većinski vlasnik “Adrije”, navodeći da u Gaženici trenutno radi 267 zaposlenika, uglavnom isporučujući riblje konzerve “Podravci”.

U međuvremenu, za “Adriju” je postignuta predstečajna nagodba u kojoj najveći “Adrijini” vjerovnici (banke, Ministarstvo financija, “Podravka”…) očekuju potragu za investitorom spremnim na ulaganje 40 milijuna kuna u opremu i vraćanje duga.

Lacić: Prijetnje su prestale 

Miodrag Lacić, 87-postotni vlasnik “Adrije”, policiji je nedavno prijavio i prijetnje smrću koje je dobio SMS porukom s njemu nepoznatog broja. Riječ je o nekoliko poruka u kojima se prijeti i njegovoj djeci.

– Koliko znam, policija još nije otkrila konkretnu osobu koja je to učinila. Nakon što su mediji objavili da mi se prijetilo i da sam podnio kaznenu prijavu, prijetnje su naglo prestale – kaže Lacić.

Ostavi komentar koristeći Facebook