“Barbi” tron nakon prvog dijela!

Nakon dva mjeseca nadmetanja, ‘spušten je zastor’ na prvi dio ligaške sezone županijskih pikadista. U stvari, ne baš ‘do poda’, natjecanje je skoro gotovo, jer odigrano je deveto kolo i preostalo je još sačekati odigravanje zaostale utakmice između Jazina i Zemunika.

– S obzirom da ta utakmica ne može poremetiti sam vrh ljestvice, do nastavka sezone na tronu  će ‘stolovati’ – Barba. Sukošanci su i u ovom kolu zabilježili pobjedu i upisali su nova tri boda u susretu protiv Jazina. U pravom derbiju kola bilo je 9:7 za domaću ekipu što im je bili dostatno za ostanak na čelu poretka, naglašava tajnik PSZŽ-a, Toni Frleta.

Novi Bokanjac u stopu prati Barbu a njihova posljednja žrtva bio je Pristan kojeg su savladali sa 12:4. Liberty sa Bilog Briga je i dalje na trećem mjestu i kao melem na ranu došao im je dvoboj sa Zarom i pobjeda 10:6. Trenutno je na četvrtom mjestu 3M koji je u zadnjem kolu prvog dijela savladao Zemunik sa 11:5 čime je Zemuničane ostavio na pretposljednjem mjestu redoslijeda.

Vidikovac se s gostovanja na poluotoku vratio bogatiji za tri boda koje je  osvojio tijesnom pobjedom od 9:7 protiv Down Towna. Za sada je Vidikovac na petom mjestu dok je Down Town na samom začelju kolone prvoligaša.

Konačan poredak prvog dijela znati će se slijedećeg tjedna kada je na rasporedu prolongirana utakmica između Jazina i Zemunika. Ako Jazine u tom susretu dođu do pobjede preskočiti će 3M i Vidikovac i jesensku etapu prvenstva završiti na četvrtom mjestu poretka.

Trenutna tablica: Barba 25, Novi Bokanjac 24, Liberty 18, 3M 15, Vidikovac 14, Jazine II 13, Zara 8, Pristan 7, CD Zemunik i Down Town 4 boda.

 

Rezultati 9.kola:

Barba – Jazine 9:7

Barba: D.Stipčević 2:2, J.Jerak 2:2, A.Krnić 4:0, B.Smolić 1:3

Jazine: T.Pleslić 0:2, M.Bencun 1:3, I.Zubčić 2:2, R.Sturnela 3:1, D.Krizman 1:1

U derbiju kola lider Barba dočekao je Jazine koje se dižu iz kola u kolo. Očekivao se izjednačen meč ali je mala prednost ipak bila na strani Barbe zbog odlične forme ali i domaćeg terena. Ovoga puta kapetan gostiju Mladen Kurtin u igru je postavio Tomislava Pleslića od početka i pogriješio. Mladi T. Pleslić nije bio u formi kao na nedavnom mastersu i preko njega su Sukošanci lako došli do dvije pobjede. Ekipa Barbe je vrlo brzo stigla do početne prednosti od 3:0 kada je Ivan Zubčić prekinuo post gostiju pobjedom protiv Bože Smolića. Iz prvog kruga treba izdvojiti meč Ante Krnića i Roka Sturnele u kojem je prva dva seta viđen izvanredan pikado da bi u trećem R.Sturnela posustao te dozvolio A.Krniću  laganu pobjedu. Jazine se polako vraćaju u igru nakon još jedne odlične izvedbe Ivana Zubčića i Roka Sturnele za izjednačenje 3:3. Ipak, najbolji igrač lige Ante Krnić uz pomoć Bože Smolića i Daniela Stipčevića ponovo dovode Barbu u vodstvo od tri razlike, 6:3. Roko Sturnela ponovo vraća Jazine u igru ali Ante Krnić ne dozvoljava Danielu Krizmanu da ga ozbiljnije ugrozi i Barba vodi 7:4. Posljednji pokušaj Jazine rade za smanjenje na 7:6 nakon pobjeda Matea Bencuna i Daniela Krizmana nad Božom Smolićem i Danielom Stipčevićem ali Sukošancima pobjedu osiguravaju Jure Jerak i Ante Krnić svojim četvrtim trijumfom i to u vrlo dobroj utakmici protiv Ivana Zubčića.

 

3M – Zemunik 11:5

3M: Goran Salopek 4:0, Toni Frleta 4:0, Ivica Labor 2:2, Luka Ađanski 0:1, Tomislav Džaja 1:2

Zemunik: Dalibor Čanković 2:2, Niko Ražov 0:4, Josip Ražov 2:2, Marin Šarić 0:3, Ante Marušić 1:0

Igrači Zemunika su se lošim igrama doveli na predposljednje mjesto prvoligaške kolone pri čemu su u nekoliko navrata neočekivano prosuli bodove. Ako postoji teren na kojem se dobro osjećaju onda je to kod 3M-a odakle su se prošle dvije sezone vraćali sa punim plijenomi to im je davalo nadu da mogu do važnih bodova. Još kad se zna da 3M već treće kolo za redom igra bez svog prvog igrača, Matea Iveljića, optimizam je rastao na strani gostiju. Izuzetno bitna bila je prva partija u kojoj D.Čanković ne uspjeva iskoristiti veliku prodnost protiv Gorana Salopeka i poklanja prednost domaćoj momčadi. Ivica Labor i Toni Frleta rutinirano pobjeđuju i 3M se odvaja na 3:0. Nakon drugog kruga već je 6:2 za 3M a mladog Luku Ađanskog je zamijenio Tomislav Džaja i donio važan bod protiv Nikole Ražova. Da se utakmica ne bi zakomplicirala ponovo su se pobrinuli G.Salopek i T.Frleta a pobjedu domaćem sastavu osigurava I.Labor za visokih 9:2. Do kraja su Zemuničani uspjeli ublažiti poraz ali će se morati dobro pripremiti za nastavak sezone u kojem im je cilj očuvanje prvoligaškog statusa. 3M je u ovoj utakmici uspio iskoristiti slabosti svog protivnika a kad im se u momčad vrati Mateo Iveljić mogli bi biti vrlo opasni.

 

Liberty – Zara 10:6

Liberty: I.Ražnjevi 2:2, M.Bašić 4:0, I.Pavlović 1:2, P.Kamber 3:1, I.Cota 0:1

Zara: S.Matek 1:3, M.Lacić 2:2, A.Kezić 1:2, Ž.Šarić 2:2, Igor Pejazić 0:1

Nakon dva kola posta elipa Liberty je napokon pronašla protivnika po mjeri. Zara već nekoliko kola igra ispod očekivanja pa se Liberty, iako bez Denisa Paravinje, nadao da može do novih bodova koji ih ostavljaju na visokom trećem mjestu. Gosti su bolje ušli u susret i nakon prvog kruga vode 3:1 ali tada kreće poznati uragan Libertyja, šest partija za redom završava u korist domaće ekipe i rezultat je preokrenut na 7:3. Posebno raspoložen bio je Miro Bašić koji je slavio u sva četiri dvoboja a upravo je on i donio presudni, deveti, bod za svoju ekipu pobjedom protiv Slavena Mateka. Ponovo vrlo dobar Petar Kamber je ostvario tri pobjede i dva puta pogađao savršenih 180. Pauza će dobro doći i jednoj i drugoj ekipi, Libertyju da se konsolidiraju povratkom D.Paravinje a Zari da se vrati u formu jer sedmo mjesto na kojem se sada nalaze ni iz bliza ne zadovoljava njihove ambicije. Liberty čvrsto drži treće mjesto i kroz drugi dio će ga pokušati obraniti jer su Barba i N.Bokanjac ipak daleko odmakli.

 

Pristan-N.Bokanjac 4:12

Pristan: B.Batur 0:3, Š.G.Buterin 1:3, I.Mikas 2:2, V.Eškinja 1:3, M.Zelanto 0:1

N.Bokanjac: Š.Z.Buterin 3:0, I.Buterin 4:0, T.Markić 3:1, S.Mijaljević 0:2, Z.Brković 1:1, K.Radošević 1:0

Pristan nije puno očekivao od ovog susreta ali se želio što bolje predstaviti svojim navijačima prije stanke. N.Bokanjac je ove bodove upisao i prije same utakmice ali nisu podcijenili Pristan i krenuli su u istom, najjačem sastavu kao i prošlo kolo. Igrači Pristana su se držali do 3:4 a onda impozantna serija gostiju od čak 7:0 kojom su otišli na ogromnih 11:3. Ovoga puta novi igrač N.Bokanjca Stipe Mijaljević nije imao svoj dan i poražen je u prva dva nastupa nakon čega je mjesto u momčadi prepustio Zvoni Brkoviću. U redovima N.Bokanjca najbolji je bio Ivan Buterin koji nije imao milosti niti prema svom bratu te je upisao sve četiri pobjede. Tri pobjede bez poraza upisao je i Šime Z.Buterin a i Tomislav Markić je sa tri pobjede bio enigma za domaće pikadiste. U redovima domaćih jedino je Ivan Mikas sa dvije pobjede zaslužio prolaznu ocjenu. N.Bokanjac je na drugom mjestu samo bod iza Barbe dok je Pristan, prema riječima kapetan Vedrana Eškinje, taman na mjestu na kojem su se i nadali da će biti nakon prvog dijela, na osmom koje osigurava opstanak u elitnom rangu.

 

Down Town-Vidikovac 7:9

Down Town: J.Smoljan 2:2, R.Smoljan 2:2, D.Marušić 2:2, S.Jović 1:3

Vidikovac: I.Matak 4:0, M.Čolak 1:3, I.Serdarević 2:2, R.Skroče 2:2.

Jedan od uzbudljivijih mečeva ovog kola odigran je na poluotoku gdje su obje ekipe ganjale pobjedu. Down Town se želio pomaknuti sa posljednjeg mjesta a Vidikovac se želio priključiti gornjem domu. Domaći bolje ulaze u meč i nakon prvog kruga vode 3:1. Jedino Ivan Matak u redovima gostiju pruža otpor Down Townu i svojojm drugom pobjedom vraća Vidikovac u igru za 3:2. Nakon drugog kruga rezultat je izjednačen 4:4 jer su se na strani gostiju razigrali Romano Skroče i Ivica Serdarević. Za novi uzlet Down Towna pobrinuli su se D.Marušić i Roko Smoljan i doveli svoju ekipu u vodstvo 6:4. Ponovo I.Matak sa dvije vezane pobjede uz jedinu M.Čolaka i rezultat je preokrenut, 6:7 vodstvo gostiju. Pri rezultatu 7:7 Josip Smoljan ne uspjeva iskoristiti prednost protiv Ive Serdarevića, promašuje izlaz nekoliko krugova i Vidikovac odlazi na 7:8. U posljednjem meču između S.Jovića i R.Skroče igra je rastrzana ali se gostujući igrač bolje snalazi i donosi Vidikovcu nova tri boda. Nevjerica na licima Down Towna koji su već nekoliko puta ove sezone poraženi na sličan način.

 

Druga liga, 9.kolo:

CALYPSO NANIO DRUGI PORAZ LA-U

Nakon devetog kola druge županijske lige u pikadu Monti se polako odvaja od svojih pratitelja. Montijevci su novu pobjedu, 9:7, ubilježili u gostima kod Radovina a uspjeh je tim veći jer u momčadi nije bilo njihovog prvog igrača, Marka Matosa. Zato je drugi Marko, Golem odradio odličan posao i slavio protiv sve četvorice domaćina.

LA je neplanirano ostao bez bodova protiv Calypsa. Iako je Calypso ekipa za sam vrh ljestvice posljednjih tjedana ne igraju u najboljoj formi pa se očekivala pobjeda LA-a. Na ruku Calypsu išao je izostanak ponajboljeg igrača LA-a za kojeg gosti nisu mogli pronaći kvalitetnu zamjenu te je konačan rezultat visokih 11:5 za Calypso. LA je ovaj poraz koštao pada na treće mjesto nadmetanja.

Na drugo mjesto probio se GM gostujućom pobjedom protiv Starigrada od 13:3 ali za Montijem zaostaju dva boda. Starigrad je još uvijek bez bodova, čvrsto na zadnjem mjestu.

Krigla i Calypso već nekoliko kola vode mrtvu trku na diobi četvrtog i petog mjesta. Krigla je u ovom kolu bila uspješnija od druge ekipe Down Towna rezultatom 11:5. Down Town je još uvijek pri dnu ali sada im slijede nešto lakši protivnici i imaju veliku šansu stići do sredine poretka.

Ugodno su iznenadili igrači Azzura koji su na krilima Adriana i Božidara Meštrovića (oba po četiri pobjede) slavili u gostima kod Gorice rezultatom 10:6. Nema sumnje da će ova pobjeda Azzuru puno značiti za samopouzdanje u narednim kolima.

Porat je do treće pobjede u posljednja četiri kola došao na domaćem terenu savladavši Voštarnicu sa 10:6 i tako ostao na devetom mjestu dok je Voštarnica nastavila sa rasprodajom svog ugleda i trenutno je na dvanaestom mjestu redoslijeda.

Novu pobjedu ostvarili su igrači Trate i to na gostujućem terenu kod Magnuma, bilo je 9:7 za Kaljane koji su se popeli za jednu poziciju na tablici i sada su šesti. Magnum može žaliti za trećim minimalnim porazom ali igraju sve bolje i u svojoj prvoj sezoni zadovoljni su jedanaestim mjestom na kojem se trenutno nalaze u konkurenciji 14 ekipa.

Rezultati: Radovin- Monti 7-9, Calypso- LA 11-5, Krigla- Down Town II 11-5, Gorica- Atturo 6-10, Starigrad- GM 3-13, Magnum- Trata Kali 7-9, Porat- Voštarnica 10-6.

Poredak: Monti 25, GM 23, LA 21, Krigla i Calypso 20, Trata 18, Radovin 15, Gorica 13, Porat 9, Azzuro 7, Magnum i Voštarnica 6, Down Town II 3 i Starigrad 0.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...