Dječja sloga u POŠ “Nova”!

Kad se hoće sve se može, poznata je krilatica kada želimo dočarati snagu zajedništva, posebice u djece. Jedan takav primjer je i projekt “Advent” koji se kroz cijeli prosinac održavao u Privatnoj osnovnoj školi. Rezultat projekta je bila organizirana mala prodajna izložba. Sve je započelo još 17. listopada kada su učenici posjetili seosko gospodarstvo u “Kuterevu” na kojem su imali priliku prikupljati šljive, a potom i napraviti vlastiti domaći džem od ovog voća.

Zadatak su marljivo izvršili, a kad su džem donijeli u školu stavili su ga u teglice i nestrpljivo čekali prodajnu izložbu kako bi roditeljima pokazali svojih ruku djelo. Kad je napokon došao prosinac, učenici su krenuli s daljnjim izradama ukrasa, čestitki, kuglica i magneta na koje su lijepili radove koje su kroz godinu radili. Prošlog tjedna su tako na radionice pozvali i roditelje s kojima su pripremali zadnje ukrase za ovu prodajnu izložbu.

Blagdani u POŠ Nova

Dva dana prije početka praznika, učenici su otišli i na kino projekciju animiranog filma “Niko 2”, a po povratku u školu uzbuđenja nije nedostajalo. Počele su pripreme i postavljanje klupa. Nakon ukrašavanja, učenici su uz pomoć učiteljica posložili svoje radove i nestrpljivo čekali dolazak roditelja. Nakon pomalo sramežljivog početka uslijedila je prodaja kao na pravom sajmu. Djeca su se cjenkala, a kad su primijetili da utržak nije ispunio njihova očekivanja počeli su uz kupljenu čestitku, magnet ili džem dijeliti besplatan ukras. Po završetku izložbe učenici su na licima imali zadovoljan smješak jer će prikupljenim sredstvima financirati izradu kostima za nadolazeći Karneval.

Zadnjeg dana nastave u ovoj godini, učenici su se i počastili dok je svećenik prigodno blagoslovio učenike i školu te im zaželio još bolju i uspješniju 2014. godinu.

Nakon cijelog protokola djeca su zajednički zapjevala i božićne pjesme.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...