Ekipe “Zadra” u donjem dijelu poretka

Odigravanjem zaostalih utakmica iz 8., 10. 14. kola završio je jesenski dio natjecanja Prve HNL kadeta i juniora. U obje kategorije odigrano je svih 120 planiranih susreta prvih 15 kola (sveukupno 240 utakmica).

Kadeti NK Zadar ‘konac’ 2013. dočekali su na devetom mjestu poretka.

U konkurenciji 16 klubova sakupili su 20 bodova. Pri tome su upisali šest pobjeda, dva remija i sedam poraza, uz 24 dana i 20 primljenih pogodaka.

Kod nešto starijih klupskih juniora slika, također, nije naročito idilična. Učenici Josipa Butića zauzimaju 11. poziciju prvenstva, na kontu su ubilježili 16 ‘punata’ u po 4 trijumfa i neriješena ogleda, uz sedam rezultatskih podbačaja i izrazito negativnu gol-razliku 17-28.

Rezultatski najuvjerljiviji i najuspješniji bili su kadeti Hajduka koji su jedini završili prvi dio prvenstva bez poraza: u 15 utakmica samo su jednom odigrali neodlučeno, u 11. kolu kao domaćini protiv kadeta NK Rijeka. S osvojena 43 boda stekli su 7 bodova prednosti ispred drugoplasiranih kadeta Dinama.

U juniorskoj konkurenciji vodeća je momčad Rijeke s 4 boda prednosti ispred juniora Dinama.

Najefikasnije su kod kadeta momčad Osijeka sa 47 postignutih pogodaka,  a dva više postigli su juniori Dinama koji su najefikasniji u svojoj konkurenciji.

Vodeći strijelac u kadetskoj konkurenciji je Marko Mrkonjić (Osijek) s 14 pogodaka, gol manje postigao je Ivan Božić (Cibalia) dok je 12 postigao Borna Mikić (Dinamo).

U juniorskoj konkurenciji Filip Dangubić (Rijeka) 16 puta pogađao je mrežu suparničkih vratara, dok je Robertu Muriću (Dinamo) to uspjelo  u14 navrata.

Nakon zimske stanke, kalendarom natjecanja nastavak prvenstva Prve HNL kadeta i juniora zakazan je za nedjelju 16. veljače 2014.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...