Fritule i božićna pšenica razgrabljeni u roku – odmah!

Narodni trg danas ne samo da se našao pod opsadom mališana koji su čekali sv. Luciju s darovima, nego je ugodno i upravo prdblagdanski mirisao po- fritulama.

Humanitarnim, jer su se popularne dalmatinske slastice pržile i ‘frigale’ u sklopu karitativna događanja.

U blagdanskom raspoloženju i vremenu darivanja organizirana je. naime prigodna Fritulijada i prodaja božićne pšenice kako bi se prikupila potrebna pomoć za obitelji slabijeg imovinskog stanja i dostojanstvenu proslavu Božića i Nove godine u njihovim domovima.

Na štandovima prodaje i prikupljanja pomoći okupili su se učenici, volonteri, djelatnici i korisnici navedenih organizacija.

Humane snage udružili su Dom za odrasle osobe Sv. Frane, Caritas Zadarske nadbiskupije, Volonterski centar Zadar, Dom za starije i nemoćne osobe-Zadar, Dom za odrasle osobe Zemunik, Dom za odgoj djece i mladeži, Hotelijersko turistička i ugostiteljska škola, Poljoprivredna, prehrambena i veterinarska škola Stanka Ožanića.

Nemam riječi, jednostavno sam oduševljena. I presretna, jer akcija je apsolutno uspjela, kazala nam je Danijela Surać iz Doma za odrasle sv. Frane, naglašavajući kako su ‘Zadranke i Zadrani po tko zna koji put potvrdili široko srce i osjetljivost za potrebe ugroženih osoba’.

Fritule su se prodavale za 10 kuna po porciji i razgrabljene su u roku – odmah.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...