Humanitarna akcija za Roka i Ardiana

Učenici Hotelijersko-turističke i ugostiteljske škole Zadar prigodno su obilježili Međunarodni dan volontera 5. prosinca,  te u suradnji s Volonterskim centrom Zadar organizirali humanitarnu akciju za učenike 3.e razreda ove škole, Ardiana Dulaka i Roka Rančića koji se trenutno nalaze na liječenju, odnosno rehabilitaciji. Školski volonteri i profesori ove škole održali su prigodnu prodaju fritula na Kalelargi, a sva prikupljena sredstva koja su ovisila o dobroj volji naših sugrađana namijenjena su za pomoć ovim mladićima koji se zbog teškog zdravstvenog stanja nalaze na medicinskoj rehabilitaciji u toplicama te njihovim roditeljima koji borave s njima.

Zajedno za Roka i Ardiana, učenici

Poznati zadarski kuhar, ujedno i profesor u ovoj školi, Renato Kraljev istaknuo je kako je ova humanitarna akcija zajednički projekt  Hotelijersko-turističke i ugostiteljske škole Zadar te Ekonomsko – birotehničke i trgovačke škole Zadar.

– Skupljamo ovom akcijom određena novčana sredstva koja će, nadamo se, pomoći pri rehabilitaciji naših učenika u toplicama. Odlučili smo se za pripravu fritula u skladu s nadolazećim blagdanima. Nismo stavili nikakvu cijenu već smo ljudima ostavili na volju da daju za porciju fritula koliko tko može. Ja sam inače profesor kuharstva u HTU školi, a ovo samnom su sve učenici iz Ardianovog i Rokovog razreda, kazao je Kraljev.

Iz HTU -a su za sutra najavili i održavanje humanitarne prodaje kolača, koje su radili učenici i njihovi roditelji u iste svrhe. Prodaja će se održati u predvorju ove škole.

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...