Jedino ovako se nećete udebljati tijekom blagdana

Ne želite se udebljati tijekom blagdana? Onda poslušajte ovaj savjet jer pametniji nećete čuti.

Nazovimo stvari pravim imenom – ako nemate čeličnu volju, najvjerojatnije nećete uspjeti izbjeći pretjerano konzumiranje hrane tijekom blagdana. Slane i slatke slastice neodoljive su svima, posebno u dane kada je obitelj zajedno, a hrane ima u izobilju. A i kad malo bolje razmislite, život je jedan i takvo odricanje bilo bi malo previše.

Za sve vas koji tako razmišljate stiže sjajna vijest – jedite što god želite, ali obavezno vježbajte! Naime, najnovije istraživanje pokazuje da je to jedini savjet koji djeluje i koje ima smisla. Prateći ispitanike, znanstvenici sa sveučilišta Bath uočili su da se ispitanici ne debljaju sve dokle god redovito vježbaju.

A što vježbati? Što god želite, ali neka to ne bude kraće od 45 minuta. Idealno je brzo hodanje ili trčanje jer troši najviše kalorija, a ako to možete obaviti vani, korist je višestruka za vaše zdravlje.

‘Dnevna doza tjelovježbe ima snagu poništiti učinke pretjeranog unosa hrane koji će se mnogima zasigurno dogoditi tijekom božićnih blagdana. Jedite, ali ne zaboravite vježbati ako se ne želite udebljati’, istaknuo je autor istraživanja Jean-Philippe Walhin.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...