Lesnina gradi centar vrijedan 25 milijuna eura

Početkom ovoga tjedna obavljene su sve pripreme da bi u ponedjeljak u Gospodarskoj zoni Murvica jug započeli radovi na izgradnji skladišno-distributivnog i prodajnog centra Lesnine čija je procijenjena projektantska vrijednost oko 25 milijuna eura. Prva faza ovog velikog projekta trebala bi biti okončana do početka kolovoza iduće godine, a očekuje se da će dolazak poznate slovenske tvrtke u Murvicu značiti otvaranje oko 185 novih radnih mjesta, kako je iz Lesnine već najavljeno.

– Objekt ima svu potrebnu dokumentaciju i gradilište je službeno otvoreno početkom ovog tjedna kada su tu bili predstavnici vlasnika, izvođača radova i nadzora. Lesnina svoj centar gradi u objektu od 25.000 četvornih metara, što je uvećanje u odnosu na prvotni plan, pa se zbog toga uvećanja i otegao početak radova – kaže načelnik Poličnika Davor Lončar koji očekuje da će u Lesnini biti zaposleno 60-ak nezaposlenih ljudi s područja Općine.

– U svim našim razgovorima se spominjala zajednička želja da se dade prednost u zapošljavanju nezaposlenima s područja Općine Poličnik koji zadovoljavaju sve uvjete i prođu predviđenu posebnu obuku koju će Lesnina provesti po svojim uobičajenim programima. Bio bih zadovoljan da na kraju Lesnina smanji broj nezaposlenih s područja Općine za 60-ak ljudi, dodaje Lončar.

Svečano otvorenje skladišno-distributivnog i prodajnog centra Lesnine u Murvici predviđeno je za 29. kolovoza. Od tada će krenuti priprema druge faze u kojoj Lesnina planira izgraditi pogon za proizvodnju namještaja u objektu veličine između pet i sedam tisuća četvornih metara u kojemu bi posao moglo naći dodatnih 30-ak radnika.

Gospodarska zona Murvica Jug se rasprostire na 43 hektara ukupne površine, od čega pet hektara otpada na prometnice i komunalnu infrastrukturu, a njezino službeno otvorenje zakazano je za sljedeći četvrtak, 19. prosinca.

– Imamo razloga biti zadovoljni jer za samo jednu od parcela u cijeloj Gospodarskoj zoni vodimo sudski spor, dok su sve ostale parcele ili prodane ili iznajmljene! Neki od novih vlasnika su već započeli s radovima na izgradnji svojih pogona, a iznajmljene su dvije parcele za proizvodnju solarne energije, tvrtkama “Solar ventus” i “Meridijan nova energija”, zaključuje načelnik Davor Lončar.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...