Lijepa žena je garancija sretnog braka?

Veliku ulogu u bračnoj sreći igra ljepota žene, tvrdi psihologinja Andrea Melzer u svom istraživanju objavljenom u Journal of Personality and Social Psychology. Naime, ona je pratila 450 svježe vjenčanih parova tijekom četiri godine, a rezultat je prilično porazan za one koji tvrde da ljepota nije sve.

Brakovi u kojima je supruga atraktivna ljepotica pokazali su se sretnijima, a razlog tome je činjenica da o izgledu partnera daleko više brinu muškarci nego žene. Žene su redom izjavljivale da im fizički izgled partnera nije toliko bitan, a i da su one sretnije što je on sretniji.

Razlog većoj sreći u brakovima s atraktivnim ženama je uzročno-posljedičan, jer su muškarci sretniji zbog toga što imaju atraktivnu ženu, a žene su sretnije zbog sreće svog supruga, što sve zajedno vodi u sretan brak.

Uz to, pokazalo se da muškarci lakše udovoljavaju svojim atraktivnim ženama, a kad su svjesni da su oni zapravo atraktivnija polovica, manje obraćaju pažnju na potrebe svoje drage.


Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...