Lucija Buškulić – prvi glas Stankovaca!

Popela se na binu, radosna, nikad radosnija…

Ne mogu virovat! Uspila san, uspila san!, široko nasmijana, kako se to kaže, od uha do uha, izgovorila je pogledavajući tren prema publici, tren prema članovima žirija.

Presretna sam, naravno da ćemo pobjedu znat profeštat, prokomentirala je Lucija Buškulić, cura iz Vira, tek u nekoliko rečenica trijumf na tradicionalnoj manifestaciji koja se po 36. put priredila pod naslovom: ‘Prvi glas Stankovaca’.

Blagdansko-zabavni događaj održan u Domu kulture okupio je, kao i inače, pod ‘generalnim’ pokroviteljstvom Općine Stankovci, pjevačice i pjevače amatere s područja Zadarske i Šibensko-kninske županije, u organizaciji tamošnjeg Glazbenog društva.

[pullquote align=”right”]Blagdansko-zabavni događaj održan u Domu kulture okupio je, kao i inače, pod ‘generalnim’ pokroviteljstvom Općine Stankovci, pjevačice i pjevače amatere s područja Zadarske i Šibensko-kninske županije u organizaciji tamošnjeg Glazbenog društva[/pullquote]- Priredba je zaslužila čistu desetku, a organizacija i tehnička potpora bila bi nezamisliva bez daleko poznatog profesionalca za ovakve manifestacije, umjetničkog direktora festivala, Zdenka Sarađena. Festival je opravdao očekivanja samim time što je Dom kulture bio dupke pun ljubiteljima dobre glazbe a 17 izvođača su sjajno izveli sve pjesme pa je stručni žiri imao težak zadatak oko proglašenja, kaže nam Marko Mane Ledenko, PR promotor, ‘alfa i omega’ sličnih sportskih, kulturnih, zabavnih i inih regionalnih zbivanja.

U teškoj odluci stručnog suda odlučivale su, saznajemo, samo nijanse, bod ili dva. Prvakinja Lucija je, poput pravih profesionalaca glazbenog zanata, otpjevala skladbu Ivane Kindl ‘Utjeha’. Drugo mjesto, prema ocjeni žirija, pripalo je Stankovčanki Maji Klarić, koja je također vrhunski otpjevala, vrlo zahtjevnu dionicu hita Zorice Konđa ‘Ima jedan svijet’, dok je treća pozicija dopala Murteranina Josipa Juragu s pjesmom Opće opasnosti ‘Pobjego sam’.

Nagrada publike pripala je također miljenici domaćeg auditorija, Maji Klarić, dok je nagradu za scenski nastup, sasvim zasluženo ponio, za pjesmu i animaciju, raspoloženi Mate Vidić koji je izvrsno obradio ‘Dao sam ti dušu’, popularnu ‘stvar’ Letećeg odreda. Nagradu za najuspješniju debitanticu na ovogodišnjem Prvom glasu Stankovaca, s interpretacijom skladbe ‘Crni leptire’ Žanamari Lalić, primila je Natalija Papić, simpatična Bibinjka.

Velika mi je čast i zadovoljstvo što je naš festival održao dugu tradiciju u trajanju preko tri i pol desetljeća, a nije se prekidao čak za vrijeme najtežih borbi i akcija u doba Domovinskog rata, rekao je na kraju zadovoljan umjetnički direktor festivala Zdenko Sarađen ustvrdivši da manifestacija iz godine u godine postaje bolja i uspješnija, naročito po kvaliteti i broju izvođača.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...