Mališani ‘kitili’ jelku, humanitarna akcija “Božićni dar i njima”

Baš kao i lani, uostalom baš kao i prethodnih nekoliko prosinaca, velika jelka ispred zgrade Gradske uprave ponovno krasi Biograd u vrijeme božićnih blagdana.

– Praksa je to koja se pokazala kao dobro rješenje, jer je riječ o mjestu gdje prolazi najveći broj naših žitelja, ali i gostiju, koji se očekuju u vrijeme blagdana, kazao je dogradonačelnik Marijan Stopfer za službenu stranicu Grada Biograda.

Kao i prošle 2012., tako i sada, ‘drvce’ su ‘kitili’ najmlađi Biograđani, polaznici dječjih vrtića. Upravo za tu prigodu oni su u radionicama svojih vrtića izrađivali ukrase, oslikavali i ukrašavali prigodne kutije, koje su potom na Svetu Lucu donijeli ispred zgrade Gradske uprave, kako bi ukrasili najveću i najljepšu gradsku jelku.

[pullquote align=”right”]Pod nazivom ‘Božićni dar i njima’ održala se humanitarna akcija prikupljaja sredstva u prilozima i poklonima za građane slabijeg imovnog stanja, usamljenima i bolesnima[/pullquote]Kako je riječ o mališanima, koji su mogli ukrasiti samo najniže grane zimzelenog stabla u pomoć su uskočili i djelatnici gradske tvrtke ‘Bošana’ koji su za tu priliku morali koristiti i dizalicu ali i upotrijebiti svoju vještinu i znanje snalaženja u takvim uvjetima.

Mališani su za to vrijeme davali savjete gdje da objese pojedine ukrase, no najveći broj se ipak bezbrižno i veselo igrao dok je trajala akcija.

I smijeh i radost su, također, dio čari iščekivanja zimskih blagdana, kao i pomoć potrebnima.

Tako se, već niz godina, pod nazivom ‘Božićni dar i njima’ u Biogradu održava se velika humanitarna akcija, kojom se prikupljaju sredstva u prilozima, namirnicama i poklonima za građane slabijeg imovnog stanja, usamljenima i bolesnima.

Događanje okuplja najveći broj žitelja grada jer se održava na trgu kod spomenika dr. Franje Tuđmana gdje se kreće i najveći broj njih u jutarnjim satima.

Na štandovima su se angažirali biogradski Crveni križ, Program ‘Pomoć u kući starijim osobama’, udruga ‘Nada’ i Matice umirovljenika grada Biograda. Doprinos su u dva prijepodneva dali učenici osnovne škole i Društvo ‘Naša djeca’ sa svojim voditeljicama.

[pullquote align=”left”]Kako je riječ o mališanima, koji su mogli ukrasiti samo najniže grane zimzelenog stabla u pomoć su uskočili i djelatnici gradske tvrtke ‘Bošana'[/pullquote]Hrvatske šume su darovale 50 jelki veličine između dva i tri metra, tvrtka ‘Kiwiko’ i ‘MBM’ su donirali veliki broj malih, srednjih i velikih božićnih zvijezda. Gradske udruge ponudile su božićne aranžmane i najveći dio kolača i slastica koje su pripremile njihove članice, dok su najmlađi iz društva ‘Naša djeca’ izradili prava mala remek djela božićnih ukrasa. Uz slike načinjene od suhog lišća ukrasnih svijeća, pšenice, ukrasnih loptica i šišarki, posebnu pozornost na njihovom štandu plijenili su mali anđeli izrađeni od suhog lista kukuruza.

Ispred štanda stajala je i košara gdje su svi koji su htjeli mogli ubaciti uz dobrovoljni prilog u novcu, i namirnice koje su kupili u obližnjim trgovinama.

Dio sredstava utrošiti će se na kupnju bakalara, koji će mladi kuhari biogradske srednje škole pripremati u njihovoj kuhinji, i potom na Badnji dan dijeliti najpotrebitijima,. I ova akcija primjer je kako se s malo odricanja i puno dobre volje, može i učiniti puno toga, kazala je Ivana Stamičar iz programa ‘Pomoć u kući starijim osobama’.

Biograd, jelka, kićenje, blagdani

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...