Matematika nije “bauk” u OŠ Biograd

Prema zamisli Hrvatskog matematičkog društva, koja se uz pomoć Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta, uspješno provodi u cijeloj zemlji, domaćin izvannastavnom projektu pod nazivom ‘Večer matematike’ bila je i OŠ Biograd.

Nastavnici i učenici, skupa s kolegama i malim vršnjacima iz susjednih područnih odjeljenja u Tkonu i Raštanima Gornjim, drugu godinu zaredom uključili su se u realizaciju zanimljivog i poučnog programa koji na razini Zadarske županije kao voditeljica Stručnog vijeća razredne nastave vodi Margita Brzoja.

[pullquote align=”right”]Projekt ‘Večer matematike’ samo je jedan među mnogima koji se u školi konstantno provode, dobro je prihvaćen kod djelatnika, ali i naročito kod roditelja i učenika[/pullquote]- Temeljni cilj nam je približiti matematiku djeci kroz igraonice, da bolje upoznaju i predmet i njegovu zabavniju stranu. Odaziv ove godine je velik i u projektu sudjeluje oko 120 učenika nižih razreda sa roditeljima. Radionice su koncipirane tako da se odvijaju u pet školskih učionica, a u svakoj su i dvije učiteljice koje koordiniraju njihovim tijekom. Sudionicima, učenicima i roditeljima, na raspolaganju su različite matematičke igre, kako one sa brojkama i računima, tako i geometrijskim likovima. Primjerice tu su novčići izrađeni od papira, karte, zatim domino, pa igre tipa ‘Čovječe ne ljuti se’ i slično, otkrila je Brzoja.

Matematika nije nikakav ‘bauk’. Ona ima puno lica i oblika, praktičnih i zabavnih u svakodnevnoj primjeni, samo ju valja bolje upoznati.

Osnovna škola Biograd, učenici, razred

Kako su radionice sajamskog tipa tako i njihovi polaznici mogu razgledati svaku i na koncu odlučiti gdje će se duže ili kraće zadržati, isprobati određene vještine i ujedno se pritom dobro zabaviti, zaključila je Margita Brzoja.

Projekt je samo jedan među mnogima koji se u školi konstantno provode, dobro je prihvaćen kod školskih djelatnika, ali i naročito kod roditelja i učenika, što nas posebno raduje, riječi su pak ravnatelja škole Jordanka Miloša, koji napominje kako se u osmoljetki nastoji ne odrađivati samo onaj najnužniji, obrazovni dio programa, već da živost u školi traje po čitave dane i da se stalno nešto događa u izvanškolskim aktivnostima.

U redu je najangažiranijih i glazbena škola, čiji se glazbeni sastavi uvelike pripremaju za predblagdanske nastupe kako u školskom prostoru, tako i javnim prostorima, primjerice na ‘Sajmovima’ koji se upravo priređuju u gradu uoči božićno-novogodišnjih blagdana.

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...