Mateo Iveljić na tronu poretka

Tamo gdje je stao na kraju prošle, Mateo Iveljić, nastavio je na početku ove sezone, 2013/14. Igrač PK 3M je aktualni pobjednik ‘masters’ serije iz sezone 2012/13 i već nakon prvog turnira zasjeo je na vodeće mjesto ukupnog poretka.

Kombinacijom drugog mjesta u ‘cricketu’ i trećeg u 501 MO sakupio je najviše bodova (točno 100) među 61 igračem koliko ih je nastupilo na otvaranju pojedinačnog dijela natjecanja.

Na drugom mjestu trenutno je prvi igrač 1. Zadarske pikado lige, Ante Krnić, koji je neočekivano izgubio finale u 501 MO protiv Tomislava Pleslića, dok je u ‘cricketu’ pomalo podbacio ostavši na diobi 7/8 mjesta.

Na trećoj poziciji je Šime Z.Buterin koji je osvojio turnir u ‘cricketu’, ali ga je koncentracija napustila u njegovoj najjačoj disciplini, 501 MO, gdje je završio na diobi 13/16 mjesta.

Među vodećom petoricom još su: Ivan Matak, koji je došao do trećeg mjesta u ‘cricketu’ uz diobu 5/6 mjesta u 501 MO i Tomislav Pleslić, koji je ponovo bio ugodno iznenađenje i neočekivano slavio u elitnoj disciplini 501 MO pobijedivši u finalu Antu Krnića. Šteta da T. Pleslić nije nastupio u disciplini ‘cricket’ jer bi vjerojatno bio još bolje plasiran na ljestvici ukupnog poretka.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERACRICKET

U disciplini ‘cricket’ slavio je Šime Z.Buterin i time dokazao da nije bila slučajnost kada je na državnom ‘masters’ turniru u Donjoj Pušći, među najboljim hrvatskim pikadistima, osvojio visoko sedmo mjesto redoslijeda, otkriva nam neumorni i agilni tajnik županijskog saveza pikadista, Toni Frleta.

Igrač Novog Bokanjca je slavio u ‘cricketu’, i to bez većih problema iako mu je ždrijeb teško mogao biti teži. Redom je izbacivao Romana Skroču, Ivana Mataka, Tomislava Markića, Petra Kambera i na kraju dva puta Matea Iveljića, prvo u finalu desne strane a onda i u glavnom finalu turnira.

Mateo Iveljić je prije finala izbacio Ivana Ražnjevića, Marina Lacića, Roka Sturnelu i klupskog suigrača Gorana Salopeka, da bi ga u finalu desne strane zaustavio Šime Z.Buterin. M.Iveljić je morao na ‘popravni’, u finale lijeve strane a tamo ga je dočekao Ivan Matak. Kako je u ovom dvoboju uspješniji bio M.Iveljić. Ivan Matak se morao zadovoljiti brončanom medaljom nadmetanja.

[pullquote align=”right”]Igrač PK 3M je aktualni pobjednik ‘masters’ serije iz sezone 2012/13, a već nakon prvog turnira zasjeo je i na vodeće mjesto ukupnog poretka 2013/14 natjecanja[/pullquote]Put ka trećem mjestu Ivana Mataka nije pak bio nimalo lagan, za zagrijavanje je imao Ivicu Kurtina ali ga potom Šime Z.Buterin šalje na ljievu stranu. Tek se tada I.Matak razigrao i redom pobjeđivao Ivan Ražnjevića, Božu Smolića, Josipa Begonju i na koncu favoriziranog Antu Krnića. U slijedeća dva kola, u dva prava trilera, I.Matak je porazio Petra Kambera i Tomislava Markića što ga je dovelo u završni meč lijeve strane i poraza ‘kontra’ Matea Iveljića.

Nesretno četvrto mjesto zauzeo je Tomislav Markić za kojeg se zna da je ponajbolji ‘all-round’ igrač ali mu je u meču za ulazak među tri najbolja, u srazu s Ivanom Matakom ipak ponestala koncentracija.

Pomalo je razočarao Ante Krnić, igrač prve kategorije (jedini od svih sudionika) koji je već nakon prvog kola i poraza protiv Tonija Frlete morao na lijevu stranu. Tamo je dobro gurao dok nije poražen drugi put i to od Ivana Mataka što mu je donijelo plasman na diobu 7/8 mjesta. Ivan Matak polako ali sigurno postaje ‘crna mačka’ za Antu Krnića jer mu je on nanijeo i jedan od dva poraza unutar ligaškog natjecanja.

 

Pikado - Šime Buterin501 MO

U disciplini 501 MO nije bilo teško prognozirati favorite ‘mastarsa’.

Prije svega mislilo se na vodeći dvojac iz lige Antu Krnića i Šimu Z.Buterina, koji u ligaškom dijelu aktualne sezone imaju samo po dva poraza. Uz njih trebalo je svrstati Roka Sturnelu, Ivana Mataka i Matea Iveljića koji su već dosta puta pokazali svoj talent i odličnu natjecateljsku formu.

Voljom ždrijeba već u drugom kolu susreli su se R.Sturnela i A.Krnić a prolaz dalje izborio je Šibenčanin u dresu Sukošanskog Barbe, Ante Krnić. Sturnela seli na lijevu stranu a tamo ga čeka i pobjeđuje Jure Jerak i ostavlja Roka na diobi posljednjeg mjesta.

Prilično loše izdanje Šime Z.Buterina koji se previše opustio nakon slavlja u ‘cricketu’ dovelo ga je na diobu 13/16 pozicije nadmetanja. Iako je prošao prva dva kola (M.Lacić i M.Golem), Tomislav Pleslić ga šalje na lijevu stranu. Šime Z.Buterin je još uspio tijesno savladati Mladena Kurtina ali ga iz turnira izbacuje Božo Smolić.

Ostali favoriti (A.Krnić, I.Matak i M.Iveljić) nisu imali previše milosti za svoje protivnike pa je tako Krnić redom slao na lijevu stranu R.Sturnelu, R.Skroču i Božu Smolića dok ga neočekivano nije zaustavio Tomislav Pleslić.

I.Matak i M.Iveljić su sve rješavali bez problema, dok se nisu našli jedan protiv drugoga a uspješniji je bio, kao i u ‘cricketu’, Mateo Iveljić. Ovom se pobjedom M.Iveljić plasirao u finale desne strane gdje ga je čekao T.Pleslić. Iako je u spuštanju do izlaza M.Iveljić bio superiorniji, sam završetak mu je zakazao i Tomislav Pleslić se kroz iglene uši provukao, dok je M.Iveljić morao u finale lijeve strane, u ‘repesaž’.

Najugodnije iznenađenje turnira bio je mladi Luka Ađanski, koji je napravio pravi dar-mar među puno starijim i iskusnijim igračima. Na desnoj strani prvo je izbacio Ž.Šarića, potom Ivan Zubčića a da to nije slučajnost pokazao je i pobjedom protiv M.Bencuna.

Nakon poraz ‘kontra’ klupskog suigrača Gorana Salopeka, Luka Ađanski prelazi na lijevu stranu a tamo skida još jedno poznato ime, Marina Lacića i stiže na megdan Anti Krniću. Taj zalogaj je ipak bio prevelik i L. Ađanski ostaje na diobi 7/8 mjesta.

Pun želje za sportskom osvetom bio je Ante Krnić kojem se na putu po lijevoj strani našao Ivan Matak i nakon nekoliko poraza za redom uspio je pobijediti i ostaviti Mataka na diobi 5/6 mjesta.

[pullquote align=”left”]U disciplini ‘cricket’ slavio je Šime Z.Buterin i time dokazao da nije bila slučajnost kada je na državnom ‘masters’ turniru u Donjoj Pušći, među najboljim hrvatskim pikadistima, osvojio visoko sedmo mjesto redoslijeda[/pullquote]Neugodna partija za ulaz među nositelje odličja, sučeljavanje klupskih suigrača A.Krnića i B.Smolića na kraju je pripala A.Krniću dok je B.Smoliću pripalo četvrto mjesto poretka.

Finale lijeve strane između Ante Krnića i Matea Iveljića bilo je potpuno otvoreno do zadnje strijelice ali A.Krnić Ćoka još jednom dokazuje što znači mirnoća u završnici i s tijesnih 2-1 odlazi u finale turnira dok se M.Iveljić morao zadovoljiti trećim mjestom redoslijeda.

Ante Krnić je s nestrpljenjem iščekivao finalni dvoboj kako bi uzvratio Tomislavu Plesliću za poraz na desnoj strani dok je T.Pleslić bio malo van ritma zbog pauze koju je imao kao pobjednik desne strane natjecanja.

A.Krnić odlično otvara finale i bez većih poteškoća nanosi T.Plesliću prvi turnirski poraz. Slijedi posljednji okršaj u kojem je ponovo razigraniji A.Krnić ali po prvi put prezentira nervozu na izlazu i ne koristi prednost koju je stekao kroz igru. Treći set finala ponudio je pravu dramu, A.Krnić bolje otvara, vodi cijeli set, no izlaz još jednom ostaje začaran. Pokušavao je gotovo sve, 48,32,24,12 da bi se ‘zakopao’ na 2×3. Tu situaciju dobro koristi T.Pleslić i malo po malo stiže do izlaza kojeg rješava na 2×8 duboko iza desetog kruga.

Iako je trijumf Tomislava Pleslića neočekivan, zaslužuje sve pohvale za prikazanu igru do finala, a kad mu je igra u finalu pala, imao je dovoljno strpljenja i koncentracije da kazni promašaje Ante Krnića.

Slijedeći turnir iz ‘masters’ serije, u sukošanskom CB ‘Azzur’, na rasporedu je 15. prosinca.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...